nordea

Vuonna 2007 aloitin oikeustieteen opintoni Åbo Akademissa. Valmistuttuani oikeusnotaariksi siirryin Turun Yliopiston oikeustieteelliseen tiedekuntaan, jossa perehdyin erityisesti yhtiöoikeuteen, josta kirjoitin myös Graduni. Opiskeluaikana olin töissä mm. vakuutusalalla ja eri asianajotoimistoissa sekä Turussa että Helsingissä. Monipuolinen työkokemus osoittautui myöhemmin hyvin tärkeäksi kilpailuvaltiksi, kun opintojeni loppuvaiheessa päätin hakea Nordea Graduate -ohjelmaan. Päädyin Nordeaan, sillä minulla oli vahva tunne siitä, että Nordea on monipuolinen yhtiö, joka tarjoaa monenlaista haastetta myös sen ulkopuolella, mitä asiakkaana näkee kun astuu kadulta pankkisaliin. Nämä hieman määrittelemättömät mahdollisuudet pankissa kiinnostivat sen verran, että halusin tietää niistä enemmän. Tiesin, että Nordealla on Graduate-ohjelma, joka tarjoaa mahdollisuuden selvittää juuri näitä asioita, joten päätin lähettää työhakemuksen.

Tämä johti siihen, että aloitin pankkiurani esimiesharjoittelijana Nordea Graduate -ohjelmassa Turun vähittäispankissa syyskuussa 2013. Minulla ei tällöin ollut työkokemusta pankkialalta, joten sain aloittaa aivan alusta. Laadimme yhdessä esimieheni kanssa suunnitelman graduate-vuodelleni. Suunnitelma sisälsi paljon asiakaspalveluun liittyviä tehtäviä, mutta se tarjosi myös mahdollisuuden kehittää esimiestaitoja, myynnin johtamista ja yleensäkin tietämystä pankkitoiminnasta.

Aloitin työnteon Nordean konttoriverkostossa erilaisten asiakaspalvelutehtävien parissa. Tein tiivistä yhteistyötä konttorinjohtajien kanssa ja vastasin erilaisista projektiluonteisista tehtävistä. Konttorivierailujeni aikana minulle tarjoutui loistava tilaisuus tutustua eri toimihenkilöihin ja heidän työskentelytapoihinsa. Sain myös seurata eri esimiesten johtamistyylejä näköalapaikalta. Tämän ohessa opin paljon ihmisten ja myynnin johtamisesta Nordean esimieskoulutuksissa.

Turun pankkialueella työskentelyn lisäksi olin graduate-vuoden aikana myös mukana seuraamassa Suomen vähittäispankin ylimmän johdon työskentelyä ja päätöksentekoa Suomen Nordean pääkonttorissa Helsingissä. Graduate-ohjelma sisältää myös pohjoismaisen osan, joka suoritetaan seminaarien muodossa Tukholmassa, Helsingissä, Oslossa ja Kööpenhaminassa. Seminaareissa pääsin tutustumaan muihin pohjoismaisiin graduateihin ja muodostamaan verkostoa myös maarajojen ulkopuolella.

Kun graduate-vuosi lähestyi loppuaan, oli aika ruveta suunnittelemaan mitä tulevaisuudessa haluaisin tehdä Nordeassa. Tällöin olisi ollut henkisesti helppoa jäädä Turkuun ja jatkaa työntekoa tutussa ja turvallisessa ympäristössä. Tämä ei olisi ollut ollenkaan hullumpi vaihtoehto, mutta niin kuin esimieheni oli minulle graduate-vuoden alussa sanonut, ei kannata pelätä banaanikuoren päälle astumista kun se eteen tipahtaa. Minulle oli tarjoutunut hyvin mielenkiintoinen ja profiiliini sopiva tehtävä Nordean pääkonttorissa Tukholmassa, joten päätin astua banaanikuoren päälle sen verran vauhdilla, että lento päättyisi vasta Itämeren toisella puolella.

Tällä hetkellä työskentelen Group Capital -nimisessä yksikössä Tukholmassa, Nordean pääkonttorissa. Hoidan Capital & Risk Analyytikon tehtävää, joka käytännössä tarkoittaa, että tehtäväni on seurata ja selvittää mitä pääomavaatimuksia lainsäädäntö ja finanssivalvontaviranomaiset asettavat pankeille.

Yleisymmärrykseni pankkitoiminnasta kasvoi graduate-vuoden aikana rajusti. Viehättävää pankkitoiminnassa on mielestäni se, että ala on tietyllä tavalla hyvin monimutkainen samaan aikaan kun ytimessä on muutama erittäin yksinkertainen asia. Pankkitoiminnassa keskeisintä on luottamus, sekä pankkilaisen ja asiakkaan välinen hyvä suhde. Erinomaisten asiakaskokemuksien tärkeydestä olen oppinut paljon kannustavien kollegojen sparraamana. Mielestäni yksi Graduate-ohjelman parhaista puolista on kuitenkin se, että pääsee tapaamaan ja jakamaan ajatuksia toimihenkilöiden kanssa pankin kaikilla tasoilla. Jos pankkiura kiinnostaa ja haluaa tutustua Nordeaan ainutlaatuiselta näköalapaikalta, Graduate-ohjelma on loistava vaihtoehto.

Aloita urasi Nordea Graduate -ohjelmassa
Suosittu Graduate-ohjelmamme on trainee-ohjelmien eliittiä ja arvostetussa asemassa myös Nordea-konsernin sisällä. Ohjelma sisältää 1-2 vuoden mittaiselle aikajaksolle sijoittuvat, sinulle yksilöllisesti suunnitellut tutustumisjaksot liiketoimintaamme, neljä pohjoismaista seminaaria ja workshopeja sekä rutkasti yhteistyön paikkoja muiden graduate-kollegoiden kanssa. Ohjelmatarjoaa siten erinomaiset edellytykset sekä ammatilliseen että henkilökohtaiseen kehittymiseen. Haku ohjelmaan on 12.1.-15.2.2015.

Tutustu Nordea Graduate -ohjelmaan:
nordea.com/graduate
Nordea Graduate -haku

 

Blogikuva Jonathan Grandell

Nykyinen tehtävä: Capital & Risk Analyst, Nordea Group Capital, Tukholma

Koulutus: OTM (Turun Yliopisto 2014)

Lempipaikka: Turun Aurajoen ranta (kesäisin)

Salainen harrastus: Snapsilaulut

Tiesitkö että: Nimi Nordeatulee sanoista ”Nordic Ideas”

 

 

Jonathan Grandell
Esimiesharjoittelija Nordean Graduate -ohjelmassa 2013-2014.