Nauttikaa elämästänne, toteuttakaa unelmanne ja ottakaa haasteet vastaan.

Jos sinulle tarjotaan yllättävää työtarjousta, luottamustoimea, tai ystäväsi pyytää sinua keskellä viikkoa teatteriin, vastaatko kutsuun epäröimättä, vai mietitkö tarkkaan asian hyvät ja huonot puolet ennen päätöstä? Joskus on hyvä unohtaa suunnitelmat ja toimia spontaanisti. Kaiken ei aina tarvitse olla valmiiksi käsikirjoitettua.

Riskien ottaminen kannattaa. Haluan kannustaa kaikkia tekemään jotain uutta ja innostavaa. Kannustan poistumaan omalta mukavuusalueeltaan, jotta voisi oppia ja kehittyä. Elämästään saa enemmän irti, kun irrottautuu rutiineista, elää spontaanisti, ja on avoin kaikille mahdollisuuksille.

Jos et ole varma, onko uusi harrastus, kesätyöt ulkomailla tai reppureissaaminen sinun juttusi, kokeile niitä! Vain siten voit tietää varmasti. Älä pelkää sitä, ettetkö selviytyisi haasteesta, äläkä pelkää epäonnistumista. Ota vastaan tehtävä, vaikka et olisi varma miten selviydyt siitä. Juuri tällaisissa tilanteissa ihminen kehittyy, oppii tuntemaan itsensä paremmin ja voi löytää itsestään uusia, hyviä puolia. Myöhemmin uskaltaa luottaa itseensä helpommin. Uskalla pistää itsesi likoon sataprosenttisesti, hyväksy myös epäonnistumisen riski, ja opi virheistäsi. Riittää, että yrität parhaasi. Yleensä saavutukset ovat paljon suuremmat kuin kuvitellut epäonnistumiset.

©Ilona Häsänen

Toteuta unelmasi. Ihmiset yleensä puhuvat ja unelmoivat, mutta loppujen lopuksi harva toteuttaa asiat käytännössä. Ole yksi niistä, jotka uskaltavat ja elävät unelmaansa! Jos jokin on huonosti elämässäsi, on muutoksen aika. Ensimmäinen askel on aina vaikein.

Elä tässä hetkessä, jätä taaksesi  ”sitten kun” -elämä. Vanhempana harmittelet enemmän sitä, mitä et tehnyt kuin sitä, mitä tuli tehtyä. Täytyyhän olla tarinoita lapsenlapsille kerrottavaksi.

Älä mieti, mitä muut ajattelevat tavastasi elää tai ajatella. Meillä on vain yksi elämä, joka on turhan lyhyt siihen, että mietit miten muut ihmiset haluavat sinun elävän. Anna asioiden kulkea omalla painollaan, äläkä mieti asioita puhki oman pääsi sisällä. Asioilla on tapana järjestyä, eivätkä ne stressaamalla parane.

Ota kaikki mahdollinen irti opiskeluajastasi Turun kauppakorkeakoulussa. Mieti, mitä Turun KY:llä ja sen yrityksillä on meille tarjota. Ota näistä mahdollisuuksista kaikki hyöty irti. Työntekijänä tai luottamustoimessa toimiminen Turun KY:llä on upea mahdollisuus kehittää itseään, saada huikeita kokemuksia ja verkostoitua mitä mahtavimpien ihmisten kanssa. Saatat miettiä, miten pystyt menestymään samalla opinnoissa, kun hallitustehtävät tai muut vastaavat vievät paljon aikaasi, mutta voin kertoa, että kaikki on mahdollista ja tällaista kokemusta ei opintopisteissä mitata. Huippua! Ja paremminkin, hallitustyön ohella opit olemaan tehokkaampi ja siten saat enemmän asioita tehtyä. Luottamustoimet ja opiskelu eivät ole toisiaan poissulkevia. Ota rohkeasti haaste vastaan ja hae nyt käynnissä olevaan hakuun: Turun KY hakee isäntää ja emäntää vuodelle 2013

Kokemuksesta voin kertoa, että heittäytyminen uusiin tilanteisiin ja tehtäviin kannattaa. Toteutettuani yhden unelmistani, viimekeväisen reppureissailuni, minulla oli muutama päivä yhteishakua jäljellä ja melkein lottorivillä valitsin kauppatieteet ja Turun kauppakorkeakoulun. Päätin kuitenkin panostaa ja pääsinkin sisään. Pupusyksyn jälkeen voin sanoa, että elän elämäni parasta aikaa. Ei sitä turhaan sanota, että opiskeluaika on elämän parasta aikaa. Ainakaan meillä Turun KY:llä! Olen tutustunut uskomattoman hienoihin ihmisiin ja saanut huikeita kokemuksia. Hain luottamustoimeen kulttuuri- ja perinnevastaavaksi, vaikka en ennen ollutkaan ollut esimerkiksi oppilaskunnan hallituksessa, enkä muissa vastaavissa tehtävissä. Uskalsin kuitenkin ottaa riskin, ja aion tehdä parhaani.  Turun KY vei minut mukanaan. TuKY-henki on jotain, mitä ei voi sanoin kuvata!

¡Viva Turun KY!

 

Tiivistääkseni asiani haluan vielä jakaa lempirunoni Tommy Tabermannin ”Road map”.
”Jotka tulevat suorinta tietä,
saapuvat tyhjin taskuin.
Jotka ovat kolunneet kaikki polut,
tulevat säihkyvin silmin,
polvet ruvella, outoja hedelmiä
hauraassa säkissään.
Niin se ystäväni on, niin se on,
että eksymättä et löydä perille.”

-Tommy Tabermann

 

Ilona Häsänen

Turun KY:n kulttuuri- ja perinnevastaava