…ainakaan mitä tulee opettajien käyttämiin tiedotus- ja kurssimateriaalin jakotapoihin. Useiden eri kanavien käyttö Moodlen ohella on hankalaa, työlästä ja tehotonta.

Opiskelijan tarvitsema tietotekninen paletti on jo valmiiksi hyvin käyttäjäepäystävällinen kaikkine eri instansseineen. Niiden yhdisteleminen saattaa olla vaikeaa, mutta ainakin kurssimateriaalin jakotapojen kohdalla parannuksia olisi helppo saavuttaa.  Tällä hetkellä koulussamme kurssimateriaalia jaetaan erinomaisesti toimivan Moodlen lisäksi ainakin sähköpostitse, Dropboxin kautta sekä intranetissä (kuinka moni edes tiesi, että intranetissä voidaan jakaa kurssimateriaalia?). Eikä myöskään pidä unohtaa digitalisaation pioneeria: verkkolevyä.

Kuinka paljon vaivattomampaa olisikaan löytää kaikki kurssimateriaali Moodlesta? Tiedonjakomenetelmien yhtenäistäminen helpottaisi opiskelijoiden elämää huomattavasti, kun Moodlea voitaisiin pitää itsestäänselvyytenä. Tämä toisi myös sitä paljon peräänkuulutettua tehokkuutta päällekkäisyyksien poistamisen kautta…tai niin ainakin tietojärjestelmätieteen kursseilla on opetettu.

Moodle on toimiva, hyväksi havaittu ja helppokäyttöinen. Mutta miksi siltikään jotkut opettajat eivät suostu sitä käyttämään? Eikö tiedonjakomenetelmien yhtenäistäminen olisi yksinkertaisesti järkevää? Ja eikö tämäntapainen järkevöittäminen vastaisi digitalisaatio-ajan henkeä?

Toivottavasti tulemme näkemään kehitystä asian suhteen.

PS. Moodlen käytön peruskoulutukset henkilökunnalle 2.3. ja 22.4.

 

Oulaa

 

 

Oula Huttunen
Koulutuspoliittinen vastaava