Suomessa on tällä hetkellä noin 130 000 yhdistystä. Näihin yhdistyksiin kuuluu yhteensä yli 15 miljoonaa jäsentä, mikä tarkoittaa sitä, että  jokainen suomalainen kuuluu noin kolmeen yhdistykseen. Turun kauppatieteiden ylioppilaat ry on yksi näistä lukuisista yhdistyksistä.

TuKY on perustettu jatkamaan entisen ylioppilaskuntamme toimintaa ja valvomaan yli 1700 jäsenensä etuja kauppakorkeakoululla. TuKYn tavoite on myös toimia jäsentensä yhdyssiteenä ja tarjota monipuolista toimintaa opiskelujen ohella. Näin ollen TuKY on huomattavasti lähempänä jokapäiväistä elämääni kuin esimerkiksi metsästysseuramme Vesijaon Erämiehet ry, toinen yhdistys johon kuulun. Myös Turun yliopiston ylioppilaskunta tekee lakisääteisenä näitä edellä mainittuja tehtäviä, mutta koen, että TuKY on tätäkin huomattavasti lähempänä ja konkreettisesti läsnä.

Pitkään ollaan kuitenkin varsinkin ylioppilaskuntien yhdistymisen jälkeen keskusteltu turkulaisen kylterin identiteetistä. Tavoite on ilman muuta se, että kaikki me TuKYn jäsenet voimme tasapuolisesti kokea kuuluvamme ylpeästi samaan yhdistykseen. Ylpeyden ei välttämättä tarvitse olla koppavaa koreilua, vaan ennemminkin onnellista tyytyväisyytä siitä, mitä on saavutettu ja mihin jatkossa pyritään. Syksyllä tätä turkulaisten kylterien yhteisöllisyyttä tarvitaan erittäin näkyvästi, kun ylioppilaskunnallamme on edustajistovaalit. Toinen ajankohtainen ja näkyvä tapahtuma on tietysti muutaman viikon kuluttua oleva vappu. Vappupäivänä toivon näkeväni Vartiovuorenmäellä mahdollisimman monet TuKYn tummansiniset haalarit!

Perustimme viestintäjaoston kanssa Turun KY:lle väliaikaisen työryhmän, jonka tehtävän on tarkemmin määrittää miten TuKY voisi vielä avoimemmin ja yhteisöllisemmin viestiä toiminnastaan. Tämän brändityöryhmän tulee tietysti ensin selvittää miten jäsenistö yhdistyksensä näkee ja kokee. Vasta sen jälkeen voidaan selvittää miten voimme yhdistystämme kehittää jäsentemme ja sidosryhmiemme silmissä. Tavoitteena on tehdä aidosti jäsentensä näköinen yhdistys. Tällöin kaikki voivat ylpeästi sanoa olevansa osa Turun KY:tä.

 

Kevätterveisin,

Joonas Hokka

Turun KY:n hallituksen viestintävastaava