4 vuotta. Se ei ole pitkä aika. Omasta kokemuksestani olen huomannut, ettei se riitä tutkinnon saamiseen, uuden kielen opetteluun eikä ikkunoiden pesun aloittamiseen, mutta se on riittänyt kansainvälisten asioiden jaoston luomiseen Turun KY:lle. Nyt kun CIA TuKY on ollut toiminnassa noin 4 vuotta, näen tarpeellisena luoda visiota neljän vuoden päähän. Missä jamassa Turun KY:n kansainväliset asiat siis ovat neljän vuoden päästä?

Ensinnäkin CIA TuKY tekee töitä sen eteen, ettei koko jaostoa enää tarvita. Uskon, että kv-jaoston työtä voidaan kuvata Quentin Tarantinon uralla. Kuten Tarantino tekee vain 10 elokuvaa, me CIA:n kanssa teemme töitä 8-10 vuotta, ja kun me lähdemme, meidän työmme kantaa pitkälle tulevaisuuteen, samoin kun Tarantinon elokuvia katsotaan varmasti vielä monen kymmenen vuoden päästä. Emme siis ole turhia nyt, päinvastoin, mutta toivottavasti olemme turhia vuonna 2020.

Uskon, että vuonna 2020 TuKY on yhteisö ja paikka, jossa kansainvälistä ilmapiiriä arvostetaan ja jossa kaikilla on hyvä olla. TuKY tarjoaa vuonna 2020 laadukkaita tapahtumia sekä mahdollisuuksia oppia ja kehittyä kahdella kielellä. Kaikki julkaisut, twiitit ja laput Vanhan Narikan jääkaapin ovessa ovat kahdella kielellä. Taphtumat vuosijuhlista ja sitseistä avoimiin kokouksiin pidetään niin, että sinne on helppo tulla, oli kotikielesi mikä tahansa. Mercalla kuuluu puheensorinaa monella kielellä ja kulttuurieroja juhlitaan erilaisilla teemapäivillä ja tapahtumilla. KYlisteen avatessa voi löytää erivärisillä sivuilla merkityn englanninkielisen osion, jossa on perinteisesti ’’ne kaikista parhaat jutut’’. Luentojen jälkeen on tarjolla kielten tukiryhmiä, jossa natiivit opettavat muita ja auttavat läksyissä, myös suomen kielelle on oma tukiryhmä. Maanantaisin ilmestyvä KYräilijä on edelleen viikon aloitus ja se tarjoillaan englanninkielisenä. Erillinen KY-Active -sähköpostilista on hylätty ja KY-Aktiiville tulevat meilit ovat kaksikielisiä. Tapahtumat tulevat hetkessä täyteen, sillä aktiivista porukkaa on enemmän kun Parkille mahtuu. Myös Ulkkiksen Slaicka Brothersit pyrkivät puhumaan suomea ja englantia Kiertoajelubileissä, vaikka todellisuudessa puhuvat lähinnä norjaa. Sportin järjestämillä Parkin lenkeillä suomalaiset ja meksikolaiset juoksevat kilpaa ja lenkkisaunassa suunnitellaan seuraaviin KYlumpialaisiin jo joukkueita.

Vuonna 2020 kansainvälisyys ei ole outoa, se ei ole jotain mikä hakee paikkaansa, vaan se on arkipäivää. Eri kulttuurit näkyvät ja kuuluvat. Yhteisöömme saapuva uusi pupu, jolla ei ole vahva englannin kielen taito, pitää muutaman kuukauden päästä presentaation englanniksi päästämättä yhtään hikipisaraa otsalle. Meiltä valmistunut maisteri osaa tehdä töitä kansainvälisessä ilmapiirissä ja loistaa taidoillaan työhaastattelussa, joka testaa ryhmätyötaitoja. Toisen vuoden opiskelijamme hakee vaihtoon Espanjaan ja pyytää espanjalaiselta kurssikaverilta apua motivaatiokirjeen kirjoittamiseen kaljapalkalla – he konttaavat kotiin pilkun jälkeen. Kolmannen vuosikurssin opiskelija on työharjoittelussa Intiassa ja tietää, ettei mihinkään ruokaan saa koskea vasemmalla kädellä – hän on oppinut sen kahvitellessaan Mercalla. Vaikein hetki vuodesta on, kun puoli vuotta Suomessa olleet vaihtarikaverit lähtevät takaisin kotimaahansa. Tätä juhlitaan yhdessä Fairwell-bileissä, joka on yksi vuoden kohokohdista.

Kuulostaako utopistiselta? Ei niin.

 

Minna

 

Minna Goyal
Kansainvälisten asioiden vastaava
international@tuky.fi