Vapaa-ajan vastaavamme Miro avasi viime viikon blogissaan mietteitään Turun KY:n – ja etenkin Ulkkiksen kehittämisestä. Kirjoituksessaan hän nosti esille muun muassa kehittymispelon, mihin helposti tämän kaltaisessa yhdistyksessä sorrutaan: juurrutaan paikalleen, ei uskalleta ajatella asioita uudestaan, ei kyseenalaisteta vaan tehdään niin kuin aina on tehty, pelätään kokeilla jotakin uutta.

Viime viikolla Turun KY:n hallitus vietti antoisan iltakoulun pohtien viestintää ja etenkin sen kehittämistä. Kanavia, joista jäsenistö, sidosryhmät, alumnit ja muut toiminnasta kiinnostuneet voivat seurata koko yhdistyksen toimintaa, alkaa olla jo varsin suuri määrä. Löytyy Twitteriä, LinkedIniä, sähköpostilistoja, kymmeniä Facebook-sivuja ja -ryhmiä ja niin edelleen. On ehdottoman tärkeää, että avoimuutta lisätään jatkuvalla ja aktiivisella viestinnällä, mutta missä menee raja? Vai onko rajaa edes olemassa? Milloin tiedetään, että se on ylitetty? Kaikesta tärkeästä pitää ehdottomasti viestiä nopeasti ja tehokkaasti, mutta toisaalta liiallinen viestiminen mielletään helposti spämmiksi ja joskus viestinnän kohdistaminen oikeille vastaanottajille on haastavaa.

Missä viestitään mitäkin? Milloin luodaan uutinen kotisivuille, tehdään statuspäivitys Facebookiin tai keskustelunavaus MERCAtalksiin? Mitä sisältöä Turun KY:n pitäisi julkaista LinkedIn-sivullaan? Entä minkälaisia twiittejä haluamme lukea? Kopoa, Sopoa, bileitä vai jotain ihan muuta?

 

 


On tiedostettu fakta, että Turun KY:n viestinnässä – niin sisäisessä kuin ulkoisessa – on vielä kehitettävää. Askelia eteenpäin on jo nyt otettu (esimerkiksi nettisivuilla julkaistavat päätösluettelot), mutta matka on vielä pitkä, eikä lopullista maalia välttämättä ole edes olemassa. Tässä vaiheessa lieneekin siis hyvä hetki muistuttaa, että viestintä on tehokkaimmillaan, kun se on interaktiivista. Kun twiittasimme iltakoulustamme kysymyksen liittyen Turun KY:n viestintään, alkoi mielenkiintoinen ja aktiivinen keskustelu useiden eri osapuolten välillä. MERCAtalksissa on nähty useita mielenkiintoisia keskusteluja ja silloin tällöin tuky.fi:n kommentointiosiossa on nostettu esiin erinomaisia pointteja.

Haluaisinkin kannustaa kaikkia meitä viestimään aktiivisesti omalta osaltamme: reagoimaan muiden kommentteihin, kertomaan rohkeasti omia mielipiteitään tai vaikka vaan uudelleentwiittaamaan jonkun mielenkiintoisen ja ajankohtaisen twiitin. Kehittyminen on helpompaa, kun se tehdään yhdessä!


Ann-Sofie Leimu

Turun KY:n NESU-vastaava ja SoMe-intoilija