Pääsiäisen ja maaliskuun jäädessä taakse, alkaa kevät tuntua yhä todemmalta: auringon säteet häikäisevät aina vaan pidempään iltaan, eikä aamuisinkaan ole ihan niin tuskaista herätä. Vaikka lämpömittari näyttää vielä öisin miinusasteita, eikä päivisinkään vielä kovin kummoisiin lukemiin päästä, alkaa opiskelijoiden keskuudessa keväthuuma jo nousta.

Kalenteria selaillessa, huomaa sen olevan täynnä vaikka minkälaista tapahtumaa ja deadlinea (#55op!) – urheillakin pitäisi ehtiä! Opiskelijat venyttävät itsekuriaan äärimmilleen, kun kirjaston seinien sijaan terassisäät houkuttelevat niin paljon enemmän, aukeavathan jokilaivatkin kohta. Koulutöiden lisäksi vielä viimeiset kesään liittyvät suunnitelmat pitäisi lyödä lukkoon, niin töiden kuin asunnonkin suhteen. Ei siis liene epäselvää, että maalis- ja huhtikuu ovat opiskelijoille ehkä vuoden kiireisimpiä aikoja.

Täytyy rehellisyyden nimissä myöntää, että alkuvuosi on ollut elämäni kiireisimpiä ja huhtikuussa tahdin vain tiivistyessä heikkohermoisempia varmasti pelottaisi. Nyt kun NESU-risteily on viety onnistuneesti loppuun, ovat seuraavat tapahtumat jo lähes täällä: Pläjäys, Ruissitsit, Kesämöksä… Puhumattakaan niistä koulutöistä, jotka pitäisi saada taputeltua loppuun. On kuitenkin ihana huomata, kuinka energisoiva vaikutus keväällä on. Minä ainakin piristyn valoisuudesta, auringosta, lämmöstä, ja koen saavani aivan uutta boostia, kun aamulla herään auringonsäteisiin jo ennen herätyskelloa. Myös ystävien ja vastaantulijoiden pirteämmät ilmeet, poskille puhkeavat pisamat ja ensimmäiset avonaiset jäätelökioskit ovat varmoja iloruiskeita. Vielä kun saataisiin kadut lakaisuta hiekoista ja uusi vihreä ruoho pääsisi lumien alta kasvamaan…

Kehotankin teitä, rakkaat kanssaopiskelijat, nauttimaan kevään tulosta, imemään kaiken tarjolla olevan energian auringosta ja ympäristöstä, ja kanavoimaan sen viimeisten töiden loppuun viemiseen. Kyse on enää viimeisistä voiman rutistuksista. Käykää töiden lomassa vaikka kävelyllä ja palatkaa takaisin paperikasan ääreen virkistyneinä. Lopussa kiitos seisoo, kun jo alle kuukauden päästä jokainen meistä pääsee nauttimaan opiskelijavuoden kohokohdasta: Vapusta!

 

Vappua odotellessa,

Ann-Sofie Leimu

Turun KY:n hallituksen NESU-vastaava