Nordea logo

 

Tervehdys Turkuun!

Olen Ilse Larsén, 24-vuotias viidennen vuoden kylteri Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta. Pääaineeni on laskentatoimi ja maisterivaiheen sivuaineena luen yritysviestintää. Myös Turku kauppiksineen on minulle tuttu, sillä vietin Turussa pupuvuottani 2009 kunnes siirryin opiskelemaan Aalto-yliopistoon. Tällä hetkellä työskentelen Nordea Investment Managementissa rahastojen arvonlaskijana, ja olen ollut töissä Nordeassa puolitoista vuotta.

Tarinani on varmasti kohtuullisen tutunkuuloinen monelle: hain Nordeaan kesätyöntekijäksi keväällä 2013 ja tuon kesän jälkeen jatkoin töitä opintojeni ohella. Työtehtäviini kuuluvat kaikkien Nordea-sijoitusrahastojen arvonlaskentaan liittyvät laskentatoimenpiteet ja niihin liittyvät muut tehtävät, muun muassa erilaisten arvopaperitarkastusten tekeminen.

Hain töihin Nordeaan, sillä pidin jo tuolloin isoa rahoitusalan toimijaa mielenkiintoisena työnantajana, joka tarjoaa mahdollisuuden monenlaisiin työtehtäviin. Aiempi pankkikokemukseni pienen työnantajan palkkalistoilla houkutteli minua hakemaan töitä Pohjoismaiden suurimmasta finanssialan konsernista.

Eniten minua on yllättänyt Nordeassa työskentelyssä se, että vaikka kyseessä on iso talo, teemme monia IT-sovelluksia ja applikaatioita itse tiimin sisäisesti parhaan käyttökokemuksen saavuttamiseksi. Koen, että sitoutuneet ja motivoituneet kollegat ovat olennainen osa omaa työviihtyvyyttäni. Onkin hyvin yllättävää, että työyhteisössäni on tällainen innostunut ja itse tekemistä suosiva henki, vaikka kyseessä ei olekaan pieni yritys. Mielestäni omassa työyhteisössäni yhdistyvät pienen yrityksen innovoinnin ketteryys ja toisaalta ison yrityksen uramahdollisuudet.

Työviihtyvyys ja siihen liittyvät tekijät ovatkin tärkeitä, sillä työssä kuin työssä joutuu hetkellisesti epämukavuusalueelle. Minulle sellaisia kohtia ovat olleet tämän työn luonteeseen liittyvät juhlapyhätyöpäivät ja toki työn ja maisteriopintojen yhdistäminen vaatii välillä hyvää suunnittelua ja aikataulutuskykyä. Onneksi luovuuskin auttaa tässä pulmassa: tänä kesänä tuli testattua, että lentoyhteydet toimivat vielä juhannusaattoiltana töiden jälkeen juhannusmökkeilyä silmälläpitäen ☺

Minulla on tänä keväänä käsillä yksi elämäni käännekohdista, sillä valmistun kesällä kauppatieteiden maisteriksi. Valmistuminen tällaisina taloudellisina aikoina herättää positiivisen jännityksen lisäksi vähän pelkoakin, ja olen alkanut tekemään suunnitelmia tulevaisuuteni varalle jo hyvissä ajoin. Pankkiala ja Nordea työnantajana kiinnostaa edelleen ja ensisijaisena tavoitteenani onkin päästä mukaan Nordea Graduate -ohjelmaan esimiesharjoittelijaksi.

Hakisin edelleen Nordealle kesätöihin aivan samoista syistä kuin aikoinaan kaksi vuotta sitten: iso talo tarjoaa monenlaisia kehittymismahdollisuuksia ja mielenkiintoisia urapolkuja, lisäksi isosta pörssiyrityksestä saatu työkokemus on arvokasta valuuttaa työmarkkinoilla myös tulevaisuudessa. Suosittelen siis pitämään mielen avoimena pankkialan ja Nordean kesätyötehtäville, kun aika kesätyönhaulle pian koittaa.

Onnea opintoihisi ja menestystä kesätyönhakuusi, Turun kylteri!

Terveisin, Ilse

Hae meille kesätöihin
Tarjoamme kesätöitä myynnillisille ja asiakaspalveluhenkisille kesäharjoittelijoille konttoreissamme ympäri Suomen ja Nordean Asiakaspalvelun eri toimipisteissä. Lisäksi Nordea Rahoitus ja tukiyksikkömme rekrytoivat tarkkoja ja motivoituneita kesäharjoittelijoita Helsinkiin. Hakuaika kesätyöpaikkoihin on 12.1.-2.2.2015.

Lue lisää kesätöistä
Tutustu myös Nordea Graduate -ohjelmaan

Ilse LarsénBlogikuva Ilse Larsen
Nordea Investment Management
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu
Aloitin kesätöissä Nordeassa 2013