Vuosi on uusi. Uudet kurssit ja muutkin kujeet odottavat. Kaikki kokoontuvat jälleen Rehtorinpellonkadulle, kun alkaa tapahtua.

Myös Patriankadulla alkaa tapahtua. TuKYn uusi hallitus aloittaa urakkaansa palvellakseen jäseniään niin hyvin kuin ikinä voi. Mitäs siellä sitten touhutaan? Vuoden 2012 teemoihin kuuluvat mm. strategiatyön jatkaminen, kansainvälisiin asioihin panostaminen ja alumnitoiminnan kehittäminen.

Ylioppilaskunta-aikana strategia oli hyvin olennainen dokumentti, koska laki määritti strategian roolin julkisyhteisössä. Nykyään yhteisöltämme ei enää vaadita omaa strategiaa. Miksi strategiatyö on kuitenkin tärkeää? Sen takia, koska TuKY pyrkii mahdollisimman yksinkertaisen dokumentin kautta ohjaamaan toimintaa siihen suuntaan, jonka jäsenemme kokevat parhaaksi.

TuKY on myös kansainvälisten asioiden suhteen uudessa tilanteessa, jossa tarkasti määriteltyjä velvollisuuksia niiden hoitamiseen ei ole. Kuten muutkin kauppatieteelliset yksiköt Suomessa, myös TuKKK panostaa kansainvälisyyteen. TuKYllä on tässä työssä paljon annettavaa. TuKY tulee selvittämään kv-työn tavoitteet ja tärkeimmät yhteistyökumppanit, jotta jäsenet hyötyisivät kansainvälisyydestä mahdollisimman paljon.

Viime vuonna, koulustamme vuosia sitten valmistuneet alumnit tarjoutuivat omasta aloitteestaan pitämään kurssin opiskelijoille. Lisäksi, keväällä alumnit ovat mukana koulumme Alumni Keynotes -luentosarjassa. Alumnit ovat siis ainutlaatinen voimavara opiskelijoillemme. TuKY haluaa olla mukana kehittämässä entistä parempaa alumnitoimintaa.

Onko TuKYn kehityssuunta vuonna 2012 oikea? Entä jos jokin asia tehtäisiin toisella tavalla? Tai tehdäänkin jotain ihan muuta? Älä jää ideasi kanssa yksin – tule käymään Patrialla! Keitetään kahvit ja jutellaan.

-Jussi Heikkonen

Kirjoittaja on TuKYn hallituksen tuore puheenjohtaja