sillisjee

Viime aikoina on paljon herättänyt keskustelua, mitä Turun KY:n hallitus tekee. Miltä näyttää hallituslaisen ”normipäivä” ja mitä toimintaan oikeastaan kuuluu? Millaisia asioita hallituksen kokouksissa (tuttavallisemmin halkoissa) oikein keskustellaan ja päätetään? Mitä kuuluu yhdistyksen pyörittämiseen?

Alkuun on sanottava, että paljon aikaa menee asioihin, jotka eivät konkreettisesti kanna hedelmää. Toiminnan kehittämistä koskevien keskusteluiden hedelmät saatetaan kerätä vasta parin-kolmen vuoden päästä siitä, kun asiaa ollaan aloitettu pohjustamaan. Keskustelua käydään esimerkiksi huomionosoitusten tasa-arvoisesta jakamisesta sekä Parkin varaamisen käytännöistä, jotta varaus olisi mahdollisimman loogista. Kaikkea on mahdoton tiivistää yhteen blogiin, joten toivonkin mahdollisia kysymyksiä esitettävän allekirjoittaneelle ja muille hallituslaisille ja aktiivitoimijoille mikäli joku asia jää mietityttämään tai ihmetyttämään.

lista-kaupsurastilla

Edunvalvonta on sitä, että opiskelun ohessa kehitetään niitä asioita, jotka itseään häiritsevät tai on kuullut muita häiritsevän. Edunvalvojat ovat eräänlainen asiakaspalautelaatikko ja laadunvalvonnan SWAT-tiimi. Konkreettisia saavutuksia koponinjoillamme ovat vuoden sisään olleet esimerkiksi laskentatoimen ja rahoituksen yleinen tenttipäivä, kurssi-ilmoittautumisten porrastaminen ruuhkan helpottamiseksi ja moodlen yleistynyt käyttö kursseilla. Näidenkin lobbailut on aloitettu jo muutama vuotta sitten ja tästä näkee, että edunvalvonta vie valitettavasti aikansa.

Viikoittain opiskelijaedustajat tekevät samantyylisiä uusia aloitteita erilaisissa koulumme työryhmissä, jotta saamme tulevaisuudessakin tällaisia opiskelijoiden arkea helpottavia onnistumisen tunteita. Edunvalvonta on tärkeää taustavaikuttamista, joka vaikuttaa lähes jokaisen opiskelijan arkeen, heidän jopa tietämättään siitä. Mitä vähemmän ongelmia koulutuksessamme on, sitä paremmin ovat edunvalvojat onnistuneet.

kopoilua

Paikallisella tasolla se on pullonkaulakursseihin ratkaisujen löytämistä ja kansallisesti sitä, monellako paikkakunnalla kauppatieteitä opetetaan ja tuleeko opiskelijat hyväksyä automaattisesti maisterivaiheeseen vai pelkästään kandin tutkintoon. Me opiskelijaedustajat johtokunnassa, EVAssa, hallituksessa sekä edustajistossa ymmärrämme, että matkaa on vielä. Siksi palaute kursseista ja koulutuksesta on toiminnalle elintärkeää.

Hallituksessa jaostopuheenjohtajat pääsevät luomaan tapahtumille ja toiminnalle strategiaa sekä suunnittelemaan sitä, mihin suuntaan haluamme viedä Turun KY:n tapahtumatarjontaa sitsien, liikunnan, kulttuurin ja bileiden muodossa. Miten voimme yhdessä näyttää, että kyltereitä oikeasti kiinnostaa poikkitieteellisyys, ammatillinen kehittyminen sekä kehitysyhteistyö? Kaikkiin kysymyksiin ei ole vastauksia ja brainstormailu vie oman aikansa. Yleensä parhaat ideat syntyvät puolivahingossa ja läpällä heitettynä. Turun KY haluaa luoda mahdollisuuden kaikille päästä osallistumaan joko tapahtumien järjestämiseen tai asiakkaana. Kaikki nämä mielipiteet ovat arvokkaita, jotta saamme pikkuhiljaa rakennettua meille kaikille parhaan mahdollisen opiskelijajärjestön.

hhu-excu

Tapahtumien suunnittelun ja järjestämisen sekä edunvalvonnan lisäksi hallituksessa mietitään jatkuvasti yhdessä muun muassa uusia tapoja lähentää alumnejamme (valmistuneet TuKYläiset) toimintaamme, miten selkeyttäisimme yleisviestintää, sekä miten kehitämme yhdistyksemme sääntöjä siten, että ne kattavat nykyisen toiminnan eivätkä sisällä ristiriitaisuuksia tai vanhentunutta tietoa. Hallitus pitää vuoden aikana myös huolen, että erilaiset haut tiimeihin ja vastuutehtäviin avataan ajoissa. Tämän poppoon tehtävä on tukea toisiaan vuoden aikana, jotta kellekään taakka ei kasvaisi liian suureksi. Mielipiteiden peilailu ja ideoiden vaihtaminen lähentävät porukkaa ja vuoden jälkeen alkuun tuntemattomasta jengistä muodostuu ystäviä.

vappu-soutuvene

Turun KY on mahdollistaja kaikkeen ja siksi itse koen toimintamme jatkumisen tärkeänä ja arvokkaana. Yhtenä vuotena ei kaikkea valitettavasti ehdi korjaamaan, mutta uskon että mikäli jokaisena vuotena tehdään useita pieniä harppauksia eteenpäin, on suuntamme oikea. Kaikki aktiivien käyttämä aika on arvokasta ja itse kunnioitan pieniäkin tekoja paljon, sillä ne tulevat vapaaehtoisesta halusta kehittää järjestöämme. Jokainen tiimiläinen ja toimijaryhmän hallituksen jäsen on osa tätä suurta palapeliä. Turun KY:n hallitus ei ole tippaakaan muita parempi, kuten heille koulutuksissakin kerrotaan. Hallituksen tehtävä on yksinkertaisesti koordinoida koko yhdistyksen toimintaa, edustaa Turun KY:tä kansallisesti ja paikallisesti sekä vastata siitä, että näitä pieniä (tai miksei suurempiakin) parannuksia tulee vuosittain. Yhdistys päättää itse, miltä sen toiminta näyttää tulevaisuudessa. Hallitus on vuoden ajan toteuttamassa yhdistyksen tahtoa.

pupujen-lakit

Mikäli Sinä koet, että toiminnassamme on vielä selkeästi parannettavaa, kehotan osallistumaan yhdistyksen sääntömääräiseen syyskokoukseen nyt tiistaina 15.11. Montussa klo 16. Vaikuttaa voi laatimalla kysymyksiä, ehdotuksia tai vaikka asettumalla itse ehdolle hallitukseen. Mikäli et pääse paikalle ja Sinulla on sanottavaa, voit laittaa mailia tulemaan puheenjohtaja@tuky.fi tai vastaamalla ensi keväänä KYlluppiin eli anonyymiin jäsenkyselyyn. Kaikki palaute otetaan mielellään vastaan ja mietitään, miten tähän tarpeeseen pystyttäisiin vastaamaan.

PS. Päätöslistoja hallituksen kokouksista voi käydä lukaisemassa Turun KY:n nettisivuilla.

 

Paula_netti

 

 

Paula Peltomaa
Hallituksen puheenjohtaja
puheenjohtaja@tuky.fi