Juoru
Engl. gossip or rumour

The term is sometimes used to specifically refer to the spreading of dirt and misinformation, as (for example) through excited discussion of scandals. (http://en.wikipedia.org/wiki/Gossip)

 

Juorut pyörivät koulussamme yhtä lujaa kuin Ferrari kiihtyy nollasta sataan. Välillä tuntuu, että torstain kekkereistä ei olla edes palauduttu vielä niin uusimmat juorut ovat jo liikkeellä. Mistä tämä on lähtenyt liikkeelle? Mistä kaikki tämä juoruilu saa alkuunsa? Onko meilläkin joku tuntematon henkilö joka ylläpitää TSE:n juoruja samalla tavalla kuin Gossip Girl sarjassa, vai onko tässä puhtaasti kyse ”skandaalien” viihdearvosta? Tosin Iltalehti sekä muut vastaavat lehdet ovat täynnä skandaaleja ja nämä näyttävät kiinnostavan lukijoita.

Jokseenkin tässä on alkanut rasittamaan nämä legendat, juorut tai storiet mitä ihmiset kertovat toisistaan. Toki tarinoita ja juttuja toisistaan kannattaa kertoa ja eteenkin hauskoja sellaisia. Kyse onkin tässä enemmän siitä mitä tehdään jutuille, jotka saattavat vahingoittaa jotakuta. Uskon väittää, että lähes kaikki koulumme opiskelijat ovat olleet juorujen kohteena ja osa jopa ennen kuin ovat saapuneet joukkoomme. Hämmentävää tässä on vielä se, että useimmiten nämä tarinat kerrotaan muodossa: ”kaverin kaveri kertoi, että…. ” Kukaan ei ole valmis kertomaan tai luovuttamaan juorun levittäjän nimeä. Tietenkin toinen vaihtoehto on, että juorun levittäjä haluaa itse suojata selustansa.

Haluan nostaa teille kaikille tämän asian esille sillä varmasti jotakuta on ärsyttänyt kaikki käytävillä liikkuvat juorut. Samalla haluan luoda keskustelua aiheesta, antaa teidän pohtia mistä tämä ”gossip girl” – kulttuuri on lähtenyt ja onko teitä alkanut rasittaa?

Muistakaa kuitenkin aina, että ”Lions do not lose sleep over the opinion of sheep”

Markus Häkli
Turun KY yrityssuhdevastaava