Kuten Kylisteen päätoimittajakin totesi. Kun tulee aika olla luova ja saada tuotetuksi tekstiä, ei se usein ole kovinkaan helppoa. Tämän blogin aiheen kanssa pitkään painittuani lopulta päällimmäiseksi mieleeni nousi kuitenkin kaksi asiaa; 1) Hallitustovereilta apua etsiessäni Timon esittämä kommentti ”Sulla on ne toimijaryhmät, kirjoita jotain niistä”. 2) Vuoden 2012 yrityssuhdevastaava Ristomatti Vaheen blogi aktiivisuudesta oman hallitusvuotensa alkumetreillä.
Päätinkin rakentaa blogini näiden varaan ja nostaa esille Turun KY:n jäsenistön mielettömän aktiivisuuden, jota harvemmin tulee edes ajatelleeksi, sillä siihen on jo niin tottunut.

Yksissään Turun KY:n hallitus sekä jaostot vaativat jo niin mielettömän määrän ihmisiä, että tuntuu uskomattomalta, miten aktiivisia ihmisiä löytyy vielä niin moneen muuhunkin tehtävään.
Terävimpänä keihäänkärkenä näistä ovat ainejärjestömme, jotka yhdessä TuKYn hallituksen kanssa valvovat kauppakorkean  opiskelijoiden etua toimimalla aktiivisesti laitoksien ja aineiden suuntaan. Ainejärjestöt kattavatkin mm. lähes jokaisen kielen (espanjaa ja ruotsia lukuun ottamatta) sekä kaikki suosituimmat pääaineet.

Tämäkään ei silti vielä riitä. Jäsenistömme on aktiivisuudessaan kasvattanut toimijaryhmiemme listaa vielä lukuisilla harrastekerhoilla sekä muilla toimijoilla. Katettuna lienee lähes kaikki mistä nuori ihminen nyt voi edes kiinnostunut olla, aina kuorolaulannasta arvopaperisijoittamiseen.

Jos laskemme kaikki toimijaryhmät, jaostot sekä erillistoimijat yhteen, saamme lukemaksi kolmekymmentä kolme (33). Jos oletamme keskimääräiseksi hallituksen/ryhmän kooksi kuusi henkilöä, on yksissään hallituspaikkoja vuosittain jaossa 198 kappaletta. Tämä tarkoittaa käytännössä neljää viidesosaa jokaisesta uudesta vuosikurssista. Ei siis mikään yllätys, että Parkin käyttöaste alkaa lähennellä ehdotonta maksimiaan.

Huomioon on otettava myös, että jokainen aktiivinen jäsenemme ei välttämättä edes ole missään hallituksessa, vaan on jo hallitusuransa lopettanut tai toimii muuten aktiivina omaksi kokemallaan taholla. Voimmekin siis lisätä lukemaamme vielä muutamia kymmeniä ihmisiä.

Harva tulee ajatelleeksi jäsenistömme aktiivisuutta näin yksinkertaisina lukuina, mutta kun siihen alkaa kiinnittää huomiota on aktiivisten jäsentemme määrä henkeäsalpaava. Toivon hartaasti, että jäsenistömme pysyy aktiivisena myös tulevina vuosina ja yritän itsekin myötävaikuttaa siihen parhaani mukaan olemalla toimijaryhmiemme tukena ja apuna aina tarvittaessa.

 

Jussi Nieminen
Hallituksen varapuheenjohtaja