Kopoilu ei usein ole erityisen nopeaa tai näkyvää toimintaa. Ennen Edunvalvontajaostoon mukaan lähtemistä itsellenikään ei ollut täysin selvää, mitä koulutuspolitiikka oikeastaan tarkoittaa, ja tekevätkö EVA-kopot muuta kuin laittavat tenttejä tenttiarkistoon.  Opettajat ja muu koulun henkilökunta tuntuivat kaukaisilta ja aluksi mietin, miten voisin ylipäätään edes vaikuttaa asioihin.

Tämän vuoden aikana olen oppinut valtavasti; tiedän mitä on koulutuspolitiikka, tiedän että Vesakin on vain ihminen ja tiedän miten voin vaikuttaa: yhteistyöllä. Kiitos ainejärjestö Aktiivan,  kopo-vuodestani tuli todella mieleenpainuva, sillä tänä vuonna laskentatoimen ja rahoituksen yleinen tenttipäivä järjestetään ensimmäistä kertaa. Yhdessä Aktiivan kanssa tapasimme keväällä laskentatoimen laitoksen henkilökuntaa, näytimme tekemiemme palautekyselyiden tuloksia ja saimme rakentavalla keskustelulla aikaan sen, että yleinen tenttipäivä vihdoin järjestetään.

[separator]

Emme olleet ensimmäiset, emmekä välttämättä viimeiset, jotka tätä asiaa ovat ajaneet. Tämä 6.11 järjestettävä tenttipäivä on nimittäin vasta kokeilu. Opettajille syntyi yleisestä tenttipäivästä sama huoli kuin kesätenteistä; joutuvatko he tekemään turhaa työtä. Kesätenttiin usein ilmoittautuu, sanotaan esimerkiksi noin 50 ihmistä, heistä 10 saapuu paikalle ja 8 poistuu 20 minuutin jälkeen. Ymmärrän opettajia, minuakin turhauttaisi tehdä valtava määrä työtä melkeinpä turhaan.

LRYB harjoituksia ei aluksi ollut tulossa yleiseen tenttipäivään, mutta nyt onneksi on. Yhden tentin järjestäminen vie paljon niin opettajan kuin muunkin henkilökunnan aikaa. Tentille pitää ensin hakea lupa, tenttikysymykset pitää tehdä, on mietittävä mihin luentosaliin tekijät mahtuvat, tenttipaperit pitää tulostaa, tentit tulee korjata ja lopuksi viedä tulokset järjestelmään, jotta näemme ne Nettiopsusta.

Kaikkiin työvaiheisiin vaikuttaa oleellisesti se, kuinka monta opiskelijaa tenttiin ilmoittautuu ja kuinka moni on tenttiin lukenut. Tästä syystä on tärkeää muistaa perua tentti-ilmoittautuminen, mikäli ei pääse paikalle tai ei ole valmistautunut tenttiin lainkaan. Näin vältämme opettajien turhaa työtä, jolloin he myös järjestävät meille ylimääräisiä tenttikertoja. Mikäli Nettiopsussa on myöhäistä perua ilmoittautuminen, voit aina lähettää laitoksen sihteerille viestiä asiasta.

[separator]

Jokainen laskentatoimen ja rahoituksen yleiseen tenttipäivään osallistuva voi nyt vaikuttaa siihen järjestetäänkö tämä vielä ensi vuonna. Hyödyntämällä yleistä tenttipäivää nyt, viestimme opettajille, että tälle on tarvetta. Peruthan ilmoittautumisen kuitenkin, mikäli et pääsekään paikalle.

 

Laskis-kopo terveisin

 

Reea Ikonen

EVA:n laskentatoimen, rahoituksen ja yritysjuridiikan laitosvastaava