kk-logo-hartwall

Hartwall toimii Turun KY:n syyskuun kuukauden yrityksenä. Seuraavassa julkaisemme yhden uratarinan pääyhteistyökumppaniltamme. Turkka Hirvonen kertoo matkastaan Lonkero-brändin johtajaksi.

 

Turkka Hirvonen – Hartwall

 

Valmistuin Turun Kauppakorkeasta syksyllä 2007. Opiskeluaika kesti 5 vuotta pitäen sisällään ison liudan hauskoja hetkiä, juhlia, muistoja, ystäviä ja työtä. Työtä koulussa ja koulun ohella opiskelun rahoittamiseen. Graduni markkinoinnin ROI-laskennasta tein toimeksiantona mediatoimisto Dagmarin kautta matkatoimisto Arealle ja jo muutama viikko gradun valmistumisen jälkeen aloitin työurani tuotepäällikkönä L’Oréalilla. Sinne hakeuduin pitkälti sen takia, että halusin heti työuran alkuvaiheessa kansainväliseen suureen bränditaloon, jossa liiketoiminnan menestys rakentuu pitkälle markkinoinnin investointeihin. Se oli erittäin hyvä ”koulu”  vastavalmistuneelle ja opit sieltä kantavat varmasti pitkälle.

Neljän vuoden L’Oréal-etapin jälkeen halusin siirtyä suomalaiseen menestyksekkääseen bränditaloon, jossa liiketoiminnan keskiössä on vahva tuotekehitys ja brändien strateginen kehitys. Hartwall oli juuri sitä ja tunsin talon kesätyöstäni menekinedistäjänä Hartwallin palveluksessa opiskeluaikoina. Tällä hetkellä vastaan työssäni Hartwallin lonkerobrändeistä markkinointiosastollamme. Käytännössä vastaan siitä, että lonkerokategoriamme brändit menestyvät kaupallisesti, brändimme ovat vahvoja ja tuomme markkinoille kuluttajia kiinnostavia relevantteja tuotteita. Myös arki pyörii pitkälti näiden tehtävien ympärillä yhdessä Hartwallin muiden osastojen kanssa. Tänään suunnittelemme brändien digitaalista dialogia kohderyhmän kanssa, huomenna maistamme ja kehitämme seuraavien myyntijaksojen uutuuksia, loppuviikolla laskemme auki myyntikanavien strategioiden vaikutuksia brändien kannattavuuteen.

Työni on monipuolista, ihmiskeskeistä, tutkivaa ja toteuttavaa. Välillä rakennetaan isoja linjoja, välillä hiotaan pakkausten pienimpiä detaljeja. Välillä tehdään projekteille lobbausta talon sisäisissä palaverissa, välillä analysoidaan excel kuumana tuoteportfoliota. Kaiken kaikkiaan se on juuri asia, josta pidän työssäni. Päivät ovat hyvin erilaisia ja työnteko osaavien ja älykkäiden ihmisten kanssa läpi koko talon antaa aina enemmän kuin ottaa. Juomabusiness on hyvin dynaamista ja kehittyvää. Olemme nautinto-busineksessä, joka näkyy myös päivittäisessä työssämme suomalaisille kuluttajille.