Koulullamme pyörii alkuviikosta virallisennäköisiä ihmisiä. Se ei poikkea paljoa tavallisesta, mutta näiden ihmisten piakkoin tekemillä päätöksillä on erityisiä vaikutuksia koulumme maineen ja menestyksen suhteen. Kyseessä on koko Suomen korkeakoulujen laadunvarmistusjärjestelmien auditointi, joka on aloitettu vuonna 2006. Kaikki Suomen korkeakoulut tulisi olla arvioituna vuoteen 2011 mennessä. Ensimmäisellä kierroksella auditoinnin reputtaneet auditoidaan muutaman vuoden päästä uudestaan. Tähän mennessä uusinta-arviointiin on jouduttu mm. liian vähäisen yhteiskunnallisen vaikuttamisen ja hajanaisen laadunvarmistusjärjestelmän vuoksi.

Kolmen päivän aikana auditointiryhmä haastattelee niin henkilökuntaa kuin opiskelijoitakin, ja vetäytyy sitten vetämään johtopäätöksiään. Tulokset arvioinnista saadaan ensi keväänä.

 

Korkeakoulujen laadunvarmistusjärjestelmien auditointi perustuu suomalaisen korkeakoulutuksen kansainvälisen kilpailukyvyn ja vertailukelpoisuuden parantamiseen. Euroopan laajuinen tutkintojen yhtenäistäminen edistää opiskelijoiden kansainvälistä liikkuvuutta, ja auttaa meitä kansainvälistymään entistä enemmän. Mielenkiintoista nähdä, kuinka auditointineuvosto arvioi TuKKK:n. Odotetaan kevättä jännittyneenä!