Syksy 2009 jää historiaan monesta syystä: Paikallisista tapahtumista on mainittava Turun yliopiston ja kauppakorkeakoulun sekä niiden ylioppilaskuntien yhdistyminen ja sen kylterien edunvalvonnalle aiheuttamat haasteet. Kansallisella tasolla sopo-rintamaa koskevat mm. meneillään oleva opintotukiuudistuksen valmistelu, YTHS:n toiminnan sopeuttaminen ja taas yksi ateriatuen korottamistoiveet sivuuttanut budjettiriihi. Kansallisella ja globaalilla tasolla syksyä 2009 leimaa kuitenkin ehkä vahvimmin sikainfluenssa tai tuttavallisemmin possunuha, tuo kovin viattomalta kuulostava virus.

Mahdollisten tartuntojen välttämiseksi korkeakoulussa ja TuKY:ssa on tartuttu toimeen: käsidesipulloja ja nenäliinoja löytyy yhteisistä tiloista ja valistusjulisteita on ripustettu seinille (Ks. lisätietoja täällä). Totuttuja traditioitakin on tänä syksynä jouduttu muuttamaan: opintonsa aloittanut vuosikurssi jäi poikkeuksellisesti vaille rehtorin tervetuliaiskättelyä ja TuKY:n kaupunkisuunnistuksessa jaettiin kenties ensimmäistä kertaa kertakäyttömukeja. Kaikki tämä vain, jotta pysyisimme terveinä ja voisimme osallistua syksyn opintoihin ja muihin menoihin.

Mutta niistä mukeista vielä: nekös vasta petollisia ovat! Kupinkäyttökehotusta ei tule ymmärtää väärin kupinottamiskäskyksi. Ahkeralla kupin käytöllä voi ehkä pienentää virustartunnan riskiä, mutta samalla toinen possu-uhka kasvaa — epäsivistynyt käytös ja yleinen epäsiisti olemus näet kulkevat tunnetusti käsi kädessä kupin, mukin ynnä muiden sammioiden ja kannujen kanssa. Siispä tiedoksi pupuille ja muistutukseksi muille: kaikissa TuKY:n tapahtumissa (kyllä, myös sitseillä ja Montun baarissa!) on saatavilla myös alkoholiton vaihtoehto.

Pidemmittä saarnoitta toivotan kaikille oikein mukavaa ja menestyksekästä syksyä 2009. Toivon erityisesti, että alkanut lukuvuosi jää mieliin aivan muusta kuin possuilusta — omasta tai muiden!