Vuosijuhlat on takanapäin ja on aika suunnata ajatukset taas arkipuuhiin. Haluan kuitenkin vielä kiittää suuresti vuosijuhlien emäntää, isäntää, koko tiimiä sekä tietysti kaikkia juhlijoita, jotka loivat sen oikean juhlatunnelman. Tuntuu haikealta, että seuraaviin vuosijuhliin, jotka muuten ovat TuKYn viimeiset ylioppilaskuntana, on taas täysi vuosi aikaa.

Arki paiskautuikin eteeni maanantaina pyytämättä ja yllättäen. Koko päivä kului Helsingissä tutkiessa Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) liittokokouspapereita sekä ylioppilaskuntien käyttöön tarkoitetun esimieskäsikirjan läpikäynnissä. Varsin mielenkiintoisia aiheita, mutta jostain syystä ajatukset tuntuivat hetkittäin vielä vaeltavan taikametsän peikoissa, lohikäärmeissä sekä keijukaisissa.

Seuraavan viikon sisään tehdään yliopistojen ja ylioppilaskuntien yhdistymiseen liittyviä suuria päätöksiä. Uuden yhteisen yliopiston rakennetta on pohtinut syksyn alusta lähtien työryhmä, joka tekee esityksensä vuonna 2010 aloittavan yliopiston tiedekunta- ja hallintomallista tällä viikolla. Ylioppilaskunnan kannalta tärkeä päivä on ensi viikon maanantai, jolloin alkaa jäsenrekrytointikampanja TuKYn toimintaa jatkavaan TuKY ry:hyn. Yhdistys on perustettu kylterien yhdyssiteeksi uuteen ylioppilaskuntaan ja sinne on tarkoitus siirtää suurin osa tämän hetkisistä ylioppilaskunnan palveluista ja perinteistä. Liittyminen kannattaa heti, sillä vielä se ei maksa sinulle mitään! Lisätietoja molemmista muutoksista saat seuraamalla TuKYn nettisivuja, sähköpostiasi, Kyräilijää ja Kylistettä.

PS: Taikametsä vei mennessään erään leppäkertun tuntosarvet. Näköhavaintoja sarvista voi ilmoittaa allekirjoittaneelle 😀