Vuoden ensimmäinen (ja 18 minuutin kestollaan todennäköisesti myös nopein) TYYn edarin kokous käytiin tammikuun 26. päivä. Kokouksen lyhyydestä huolimatta edustajisto ehti päättää kolmesta tärkeästä henkilövalinnasta. TuKY:n puolesta merkityksellisin oli Ville Valkosen valinta TYYn taloustoimikuntaan tehtävän jättävän Joona Rauhamäen tilalle.

TYYn edari on varmasti yksi niistä TuKY:n jäsenten etujen ajamisen keinoista, joka jää kauas itse kuntalaisista. Lyhyesti sanottuna edustajisto on TYYn ylintä päätösvaltaa käyttävä elin, joka päättää muun muassa  TYYn toimintasuunnitelmasta, talousarviosta ja jäsenmaksusta. Edustajisto tekee myös paljon henkilövalintoja, ja valitsee muun muassa TYYn hallituksen. Yksi edustajistokausi kestää normaalisti 2 vuotta, ja sen 41 jäsentä valitaan edustajistovaaleilla. 

Vaikka edustajistossa päätetäänkin kaikkia TYYn jäseniä koskevista asioista, TuKY-listan tavoitteena on ajaa asioita erityisesti TuKY:n jäsenten näkökulmasta. Mikäli sinua siis mietityttää jonkin asia johon TYYn edarissa voi vaikuttaa, kannattaa rohkeasti tulla keskustelemaan asiasta edaattorien kanssa. Myös TuKY-listan ryhmäpalaverit (jotka yleensä pidetään ennen kuukausittaisia edustajiston kokouksia Mercalla) ovat kaikille avoimia. Edaattorit kuulevat mielellään jäsenistön mielipiteitä ajankohtaisista asioista, jotta osaamme paremmin ajaa juuri TuKY:n jäsenten etuja.

Alkanut vuosi on tällä hetkellä vaikuttavan edustajiston viimeinen, sillä ensi vuonna aloittaa jälleen uusi edustajisto uudella kokoonpanolla. Uusi edustajisto valitaan syksyllä, ja vaikka näihin seuraaviin vaaleihin on vielä reilu puoli vuotta aikaa, kannattaa toiminnasta kiinnostuneiden jo alkaa harkita ehdolle asettumista.Kuten yllä mainitsin, edaritoimintaan voi tutustua etukäteen muun muassa juttelemalla nykyisten toimijoiden kanssa, käymällä ryhmäpalavereissa tai seuraamalla itse edarin kokouksia TYYn Turku-salissa.

Lisätietoa TYYn edustajistosta ja TuKY-listasta löytyy sivulta http://tyy.fi/ylioppilaskunta/edustajisto sekä TuKY:n nettisivujen edunvalvonta-osiosta.

 

Sini Valtanen

TuKY-listan ryhmäpuheenjohtaja