Viime viikon perjantaina TuKY järjesti toimijoilleen koulutuspäivän Parkilla. Uudet ja vanhat toimijat perehdytettiin ajan tasalle TuKY-asioissa luentojen, workshoppien ja illan tullen myös rennon illanvieton parissa. Jopa kopo, tuo näkymätön velho, kokousten kauhu sai pitää oman esityksensä. Siinä julistus oli samanlainen, kuin allekirjoittanut totesi 23.11.2010 TuKYn syyskokouksessa: 

Kopo on pop – edunvalvonta ei ole kuivaa

Ja voi sentään. Kuivuudesta ollaan kaukana. Koulutuspolitiikka on nyt monen kauppatieteilijän huulilla. Mercalla. Montussa. Kaikkialla.

Suomen yliopistot ovat muuttuneet uuden yliopistolain puitteissa merkittävästi. Nämä vaikutukset ovat näkyneet henkilökunnalle koko viime vuoden ajan, mutta hiljalleen ne alkavat näkyä myös opiskelijoille. Muutos ei koskaan tapahdu kivuttomasti. Tämän takia tehtiin yhdistymissopimus, joka takaa sen, että Turun kauppakorkeakoulun identiteetti ja palvelutaso säilyvät ennallaan.

Yksi konkreettinen esimerkki yhdistymisestä on kauppakorkeakoulussakin käyttöön otettavan opintotietojärjestelmä Opsun pilotti. Aikanaan ihmeteltiin sitä, että meille ei ollut yhdentekevää millainen järjestelmä on ja miten se toimii. Kukaan ei myöskään kysynyt meiltä, että haluaisimmeko olla kehittämisessä mukana. Mehän tungimme itsemme mukaan. Ensimmäisen pilottiin osallistui peräti yli 900 henkilöä. Kiitos. Tämä on vahva viesti siitä, että meitä kiinnostaa. 

Uudet tuulet puhaltavat. SEFE yrittää parhaansa mukaan vastata muuttuvaan ympäristöön. Koulumme yhteisiin opintoihin on tulossa muutoksia. TuKY on luomassa omaa strategiaansa uudessa Turun yliopistossa. Edustajistovaalit ovat ensi syksynä. Patriaa remontoidaan. Paljon siis tapahtuu.

Esityksen jälkeen esiintyi kysymys: Mihin suuntaan olemme menossa? Vastaukseni oli tyhjentävä:

Me päätämme sen.

Koulutuspolitiikka koskee meitä kaikkia. Kopo on pop.

 

Jussi Heikkonen 

 

Kirjoittaja on TuKYn koulutuspoliittinen vastaava, joka pitää organisaatiokaavioista, kopo-laneista ja on aina TuKYläisten puolella.