Uusi lukukausi on alkanut vauhdikkaasti myös kv-sektorilla. Uudet vaihto-opiskelijat ja kansainväliset tutkinto-opiskelijat saapuivat joukkoomme. Heitä tuli tänä lukukautena yhteensä lähes 100! Tämä on tarkoittanut erilaisten orientaatioiden ja käytännön asioiden hoitamista kv-tutoreiden ja muiden yhteistyötahojen kanssa. Mukavaa on ollut huomata kuinka aktiivisesti kouluumme tulleet vaihto-opiskelijat ovat olleet mukana erilaisissa tapahtumissa alkusyksyn aikana. Toivottavasti samanlainen aktiivisuus myös jatkuu, sillä ainakin minun mielestäni se luo monikulttuurisempaa kanssakäymistä kuntalaisten joukossa ja mahdollistaa ’meidän suomalaisten’ kansainvälistymisen ihan koulumme käytävillä, yo-kunnan bileissä, sekä muissa tapahtumissa.

 

Saavuttaaksemme tämän monikulttuurisen ilmapiirin ylioppilaskuntamme sisällä, olenkin kiinnittänyt erityistä huomiota alkaneena syksynä englanninkieliseen viestintään. Kansainvälisille tutkinto- ja vaihto-opiskelijoille tiedottaminen ei vain saata heitä paremmin tietoisiksi tapahtumista, vaan myös sitä kautta edistää sosiaalista elämää, kontakteja ja uusien ystävien hankkimista. Näiden seikkojen myötä viihtyvyys Suomessa ja ylioppilaskunnassamme kasvaa ja edesauttaa paremman kokemuksen saamisessa.

 

Ainoa tapa kansainvälistyä ei siis ole vain vaihtoon lähteminen, vaan uusien kontaktien luominen myös Suomessa. Siksi suosittelenkin lämpimästi kaikille tutustumista meidän loistaviin kansainvälisiin opiskelijoihin ja avointa asennetta.