Huhtikuun ja samalla kevään viimeisessä edustajiston kokouksessa TuKY:n taival ylioppilaskuntana sai sinettinsä: TuKY:n 59. toimintakertomus ja tilinpäätös hyväksyttiin yksimielisesti ja vastuuvapaudet myönnettiin ylioppilaskunnan viimeisen toimintakauden toimijoille. TuKY:n päättämisen lisäksi uuden TYYn historian lyhimmässä edarissa keskusteltiin paljon LYYRA-kortista.

Lyyra-kortti on opiskelijakortti, jonka jokainen Turun yliopiston ja Turun kauppakorkeakoulun opiskelija on jo muutaman vuoden ajan tilannut itselleen. Se maksaa 20€ ja sen on tulevaisuudessa luvattu avaavan ovet virtuaaliseen ylioppilastaloon ja tutoreiden tapaamisnurkkaan sekä tarjoavan mm. maksumahdollisuuden opiskelijaruokaloissa. Myös kulkukortiksi Lyyran on tarkoitus taipua tulevaisuudessa. TYYn edustajisto kysyi kuitenkin kevään viimeisessä kokouksessaan, että missä ovat nämä paljon puhutut edut ja mahdollisuudet. Lyyran taival on ollut pitkä ja kuoppainen – esimerkiksi maksukorttina ko. opiskelijakorttia voi käyttää vain hyvin harvoissa paikoissa, kulkukorttina tuskin niinkään monessa. Suomen ylioppilaskuntien (SYL) omistajaohjausta peräänkuulutetaan uuden ajan opiskelijakortin luotsauksessa kohti lupaavampaa tulevaisuutta. Tähän asti Lyyra-konsortioon kuulumisesta kun on ollut vain harvalle hyötyä. Ylioppilaskunnille ja SYL:lle Lyyra:n kehittäminen ei tällä hetkellä maksa enää lisää, mutta yksittäiselle opiskelijalle kortti on aikaisemmin käytettyä antenna-korttia kalliimpi.

Toisaalta, ehkä me kaikki pääsemme parin vuoden kuluttua kulkemaan tenttiakvaarion Lyyran heilautuksella ja saamme vaihtaa facebookin Lyyran virtuaaliseen ylioppilastaloon. Ja olisihan se oikeasti kiva, että Montun kolikko/kortti/lippu – sähläyksen voisi kuitata yhdellä kortin heilautuksella…

 

Jenni Rantasalo

TuKY-lista