EY toimii Turun KY:n syyskuun yrityksenä. Julkaisemme tähän liittyen joukon uratarinoita EY:llä. Ensimmäisenä vuorossa on Osmo Valovirta, joka kertoo hänen urapolustaan ja toimenkuvastaan.

Osmo Valovirta – Assurance services

 

Nimeni on Osmo Valovirta ja toimin partnerina ja KHT tilintarkastajana EY:n tilintarkastuspalveluissa Turun toimistossa.

Olen valmistunut Turun kauppakorkeakoulusta kauppatieteiden maisteriksi vuonna 2001. Pääaineeni oli tilintarkastajalle sopiva laskentatoimi ja sivuaineina kansantaloustiede, tietojärjestelmätiede ja yritysjuridiikka. Kauppakorkeakoulua ennen opiskelin Turun yliopistossa oikeustiedettä, josta valmistuin oikeustieteen kandidaatiksi vuonna 1999 – samana syksynä kun aloitin kauppakorkeakoulussa.

Aloitin EY:llä Turun toimistossa syksyllä 2001, vähän ennen valmistumistani kauppakorkeakoulusta. Kolmentoista EY:llä viettämäni vuoden aikana tilintarkastusala ja työympäristö ovat muuttuneet melkoisesti. Turun toimiston vahvuus on kasvanut kuudesta kahteenkymmeneen. Luonnollisesti myös omat työtehtävät ovat muuttuneet paljon: aluksi toimin assarina eli tilintarkastajan apulaisena, nyt vastaan omasta asiakaskunnastani ja sen ohella myös EY:n Turun toimiston tilintarkastuspalveluista. Lisäksi olen vuosien aikana toiminut moninaisissa sisäisissä rooleissa EY:n organisaatiossa.

Oma asiakaskuntani on laaja ja monipuolinen kattaen muun muassa kansainvälisiä listayhtiöitä, perheyhtiöitä, säätiöitä sekä lukuisia omistajavetoisia pk-yrityksiä sekä asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöitä. Työssäni saan työskennellä paitsi Suomen eri toimistojen henkilöstön niin myös ulkomaisten kollegojen kanssa. Tilintarkastuksen lisäksi saan auttaa asiakkaitani myös mm verotukseen ja yritysjärjestelyihin liittyen. Ison talon etuna meillä onkin mahdollisuus palvella asiakkaitamme moninaisin palveluin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. EY on panostanut viime vuosina voimakkaasti globaaliin integraatioon ja sen seurauksena eri maiden EY-toimistojen välinen yhteistyö on alan huippua. Esimerkiksi pohjoismaissa maan rajoilla ei oikeastaan ole enää käytännön merkitystä. Päivittäisessä työssä käytössäni on EY:n globaalit työkalut, joilla pystyy tehokkaasti vastaamaan tilintarkastuksen kiristyneisiin laatuvaatimuksiin.

Parasta työssäni ovat ihmiset: asiakkaat, kollegat ja muiden viiteryhmien edustajat. Tilintarkastus nähdään liian usein pelkkänä mappien selaamisena ja numeroiden pyörittämisenä, kun oikeasti iso osa työstä on ihmisten välistä kanssakäymistä. Sosiaalista vuorovaikutusta, muutakin kuin verkossa tapahtuvaa, kannattaa harjoitella jo opiskeluaikana, tentteihin pänttäämisen lisäksi. Sopivalla tavalla uteliaasta luonteesta on tilintarkastajan työssä apua samoin kuin hyvästä yleissivistyksestä. Itse pidän työn vaihtelevuudesta, harvoin sattuu kahta samanlaista päivää peräkkäin. Myös työn tekopaikka vaihtelee, koska merkittävä osa työstämme tapahtuu asiakkaiden luona. Työtä saan tehdä pätevien ja samalla koulutuspohjalla olevien kollegojen kanssa. Monet entiset kollegani ovat nykyisiä ystäviäni.

Opiskelija, jos haluat olla mukana rakentamassa paremmin toimivaa yritysmaailmaa rennossa mutta haastavassa työyhteisössä, hae EY:lle!

Osmo Valovirta

Partner, Assurance Services