EY toimii Turun KY:n syyskuun yrityksenä. Julkaisemme tähän liittyen joukon uratarinoita EY:llä. Nyt vuorossa on Lauri Veijalainen, joka kertoo hänen urapolustaan ja toimenkuvastaan.

Lauri Veijalainen –Transaction Advisory Services

 

Nimeni on Lauri Veijalainen ja toimin Senior Managerina EY:n yritysjärjestelypalveluissa Helsingissä. Työssäni keskityn taloudellisiin ja kaupallisiin due diligence -selvityksiin sekä restrukturointitoimeksiantoihin. Tämän lisäksi olen mukana EY:n yritysjärjestelypalveluiden teollisuus-toimialan ryhmässä.

Olen valmistunut Turun kauppakorkeakoulusta kauppatieteiden maisteriksi vuonna 2008, pääaineena laskentatoimi ja sivuaineina kansantaloustiede, tietojärjestelmätiede ja yritysjuridiikka. Opiskeluaikana olin vaihdossa puoli vuotta Göteborgissa ja Macaossa.

Opiskeluaikana tein monenlaisia töitä aina putkimiehen apulaisesta avustavan tilintarkastajan tehtäviin. Varsinaisen työurani aloitin toisessa Big4-firmassa yritysjärjestelyjen parissa, valmistumiseni jälkeen elokuussa 2008. Minulla ei ollut opintojeni aikana selkeää unelmatyöpaikkaa, vaan ajauduin sattumalta yritysjärjestelyjen pariin, ystävän suosituksesta. Tätä päätöstä en ole katunut.

Tällä hetkellä minulla on takana n. 6 vuotta kokemusta erilaisista yritysjärjestelypalveluista. Tämän hetkinen roolini on toimia projektimanagerina due diligence -toimeksiannoissa. Viimeisen 6 vuoden aikana olen saanut olla mukana hyvin monen tyyppisissä selvityksissä, lähtien muutaman tunnin neuvoannosta pienille perheyrityksille ulottuen aina useamman kuukauden toimeksiantoihin suurille kansainvälisille pörssiyhtiöille. Yritysjärjestelyihin liittyvä neuvoantotyö on hyvin vaihtelevaa, haastavaa sekä monipuolista ja se vie helposti mukanaan. Ainakin minulle on käynyt näin.

Due diligence -projektit ovat myös tiimityötä aidoimmillaan ja usein projektitiimimme koostuvatkin asiantuntijoista usealta EY:n eri osaamisalueelta. Tämän lisäksi kansainvälisyys on viime aikoina korostunut merkittävästi työssäni ja tämä on asia, johon EY on panostanut viime aikoina merkittävästi. Näiden tekijöiden johdosta projektitiimimme koostuvatkin useasti asiantuntijoista ympäri Pohjoismaita tai Eurooppaa ja täten olenkin sitä mieltä, että yritysjärjestelypalvelut tarjoavat mielestäni erinomaisen näköalapaikan monenlaisiin eri yrityksiin, haasteisiin sekä kulttuureihin.

EY:llä meillä on mielestäni loistava tiimi, ja se näkyy myös työmme jäljessä sekä asiakaspalautteessa. Omien epävirallisten tilastojemme mukaan olemme tällä hetkellä Suomen markkinajohtaja yritysjärjestelypalveluissa. Mikäli yritysjärjestelypalvelut kiinnostavat sinua, kehottaisin sinua hakemaan mukaan voittajatiimiin eli EY:lle!

Lauri Veijalainen

Senior Manager, Transaction Advisory Services