Viime blogikirjoituksessani keskityin puhumaan koulumme tutortoiminnasta ja jaoin omia kokemuksiani ja pohdintojani ”elämäni mahtavimmasta duunista”. Tällä kertaa ajattelin kertoa hieman hyvinvointi- ja tutorointivastaavan toisesta vastuualueesta, nimittäin Edunvalvontajaoston luotsaamisesta ja siitä, miten EVAn vuosi on lähtenyt käyntiin.

EVAn hallitus kasvoi hurjasti viime vuodesta ja ainakin tähän asti on  kirjaavaan joukkoomme pätenyt sanonta ”the more the merrier”. Iso konkkaronkkamme on lähtenyt vauhdikkaasti viemään yhä näkyvämpää ja aktiivisempaa EVAa eteenpäin ja lähemmäksi jäsenistöä. Toivottavasti ponnistukset ovat olleet huomattavissa ja toimintaamme mukaan lähteminen on yhä helpompaa. EVA’13 on ainakin nauttinut tähänastisen taipaleen jokaisesta hetkestä.

Kevään aikana olemme järjestäneet perinteisiä peli- ja leffailtoja, mutta halu luoda jotain uutta ja mahtavaa on suuri EVAn keskuudessa. Avaudu EVAlle –konseptilla, laskiaispullatervehdyksellä  sekä parin vuoden takaa uudestaan henkiin herätetyllä Pidä kaverista huolta -kampanjalla haluamme edistää positiivista ilmapiiriä  ja toisaalta kiinnittää huomiota opiskeluelämämme epäkohtiin. Näihin esiin tulleisiin epäkohtiin pyrimme parhaamme mukaan löytämään ratkaisun.

Ensi viikolla Facebookin Avaudu EVAlle –kysymyksen aiheena on alkoholittomat tapahtumat. Minkälaisen alkoholittoman tapahtuman te haluaisitte EVAn järjestävän? Kiinnostus muun muassa lautapeli- ja leffailtoja kohtaan on ollut harmillisen pientä, uudet ideat ovat siis meille enemmän kuin tervetulleita. Keväällä teettämämme Hyvinvointikyselyn mukaan yhä useampi teistä kaipaisi lisää alkoholittomia tapahtumia. Nyt annamme teille mahdollisuuden kertoa, minkä tyyppisiin tapahtumiin te mielellänne lähtisitte mukaan. Tykkää EVAn FB-sivusta niin pääset ensimmäisten joukossa ehdottamaan omaa ideaasi!

Tällä hetkellä suuremman osan ajastamme vie Hyvinvointipäivän suunnittelu. 16.4. Turun kauppakorkeakoulun käytävät pyhitetään opiskelijoiden hyvinvoinnille.  Tarjoamme muun muassa mahdollisuuden ottaa osaa lääketieteenopiskelijoiden järjestämään ensiapukoulutukseen sekä puitteet päiväunien ottamiseen kesken koulupäivän.

EVAilun ohella olen viettänyt aikaa tutorhaastatteluiden parissa. Täytyy sanoa, että olen saanut tutorhakijoilta paljon arvokkaita vinkkejä EVA-työskentelyymme, etenkin nykyisiltä pupuilta. Moni mainitsi  tutustuneensa jaostomme toimintaan vasta nyt keväämmällä ja kertoi EVAn olleen jaostoista kaikkein näkymättömin syksyn aikana. Tavoitteemme onkin, että jo alkusyksystä EVA tulisi yhtä tutuiksi pupuille kuin esimerkiksi KY-Sport tai NESU. Syksyllä luvassa on ainakin jo toistamiseen järjestettävä EVAn Alkoholiton Mökkiviikonloppu, Hyvä seksi –luento sekä ehkäpä historian ensimmäinen EVAn Pupuinfo, oh yes!

Lopuksi voisin vielä hehkuttaa, että EVAllakin on vihdoin oma sähköpostilistansa, KY-EVA. Liity listalle, niin saat opiskelijoiden edunvalvontaan ja hyvinvointiin liittyvät uutiset suoraan mailiisi!

Sofi Laiho

Turun KY:n hallituksen hyvinvointi- ja tutorointivastaava