uus-deloitte

Aloitin Deloittella traineena konsultointiyksikön Operations-kompetenssissa helmikuussa 2015. Edelliset puolitoista vuotta olivat vierähtäneet Turun kauppakorkeakoulussa Global Innovation Management maisteriohjelmassa ja tutkimusassistentin tehtävissä, joten oli mahtavaa siirtyä hyödyntämään kaikkea oppimaani yritysmaailmaan.

Kansainvälinen liiketoiminta-, yrittäjyys- ja innovaatio-opinnot loivat vahvan pohjan konsultoinnin monipuolisiin tehtäviin. Vielä luentoja paremmaksi koin erityisesti projektiluontoiset kurssit Turun yliopiston eri tiedekuntien, Åbo Akademin ja ammattikorkeakouluopiskelijoiden kanssa, sillä opin toimimaan monimuotoisissa tiimeissä. Vapaa-ajan harrastukset voivat myös useasti auttaa konsultoinnissa. Esimerkiksi omalla kohdallani UTU Debating Club väittelyt kehittivät loogista argumentointiani ja esitystaitojani – antaen itsevarmuutta haastatteluihin ja myöhemmin jokapäiväiseen työelämään.

Trainee-jaksoni lähti nopeasti käyntiin asiakastoimeksiantojen, tarjoustyön ja sisäisen kehitystyön parissa. Vastuuta annettiin saman tien, sillä autoin asiakasta Euroopan myyntikanavien ja -tavoitteiden kehittämisessä sekä autoin haastattelemaan toisen asiakkaan ylintä johtoporrasta heidän osto- ja hankintatoiminnan mallista. Yksityisen puolen lisäksi sain ymmärrystä Deloitten julkisen puolen tarjonnasta, sillä osallistuin terveydenhuoltoalan projektiin sekä tarjousten tekoon puitejärjestelyyn ja valtion laitoksille. Autoin myös Deloitten partneria asiakassuunnitelman teossa, joten sain arvokasta näkemystä siitä kuinka kansainvälinen asiantuntijapalveluyritys hallitsee asiakassuhteitaan.

Trainee-jakson lopuksi oli helppo päätös hyväksyä Deloitten tarjous jäädä taloon. Tunsin vahvasti, että pystyn kehittämään omaa osaamistani parhaiten asiakkailta ja kollegoilta oppimisen kautta sekä osallistumalla Deloitten tarjoamiin jokaviikkoisiin koulutuksiin. Ystävyydet, joita olin muodostunut projekteissa, perjantai-pubeissa, Tallinnan reissulla ja beach volley -kerhossa, olivat tehneet oloni todella kotoisaksi firmassa. Lisäksi tunsin, että Deloitte tarjoaa loistavat mahdollisuudet kansainvälisiin tehtäviin. Tämä toteutuikin nopeammin kuin uneksinkaan, sillä pääsin saman tien kansainväliseen projektiin Tanskaan, jossa tuleekin nyt vierähtämään ensi vuoden puolelle. Voin lämpimästi suositella uranaloitusta Deloittella – haasteita ja hauskaa piisaa!

 

Tapio Riihimäki,

Operations Consulting

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

 

Deloitte on yksi maailman johtavista asiantuntijaorganisaatioista. Toimimme yli 150 maassa ja palvelemme asiakkaitamme tilintarkastukseen, verotukseen, liikkeenjohdon konsultointiin, riskienhallintaan ja yritysjärjestelyihin liittyvissä asioissa. Suomessa meitä deloittelaisia on yli 400 ja maailmanlaajuisesti yli 200 000. Deloitten kansainvälisen verkoston ja vahvan paikallisen osaamisen ansiosta tarjoamme asiakkaillemme kokonaisvaltaisia, innovatiivisia ratkaisuja ja autamme heitä menestymään.

Lisätietoa meistä löydät www.deloitte.fi ja kuulumisiamme sekä avoinna olevia tehtäviämme voi seurata Facebookissa, LinkedInissä, Twitterissä ja Instagramissa.