uus-deloitte

Aloitin opintoni Turun kauppakorkeakoulussa vuonna 2009 ja vaihdettuani pääainetta useamman kerran päädyin lukemaan yritysjuridiikkaa. Opintojeni lähestyessä loppua ryhdyin kartoittamaan eri vaihtoehtoja potentiaalisista työnantajista. Opintojeni painottuessa vero-oikeuteen minulle oli luonnollista tarkastella verotukseen liittyviä työpaikkoja. Mielenkiintoni Deloittea kohtaan heräsi käytyäni Deloitten case-illassa syksyllä 2012 ja päätin hakea Deloitten trainee-ohjelmaan. Ennen Deloittelle hakemista minulla ei ollut verotukseen liittyvää työkokemusta, vaan olin ollut kesätöissä erilaissa avustavissa taloushallinnon tehtävissä.

Aloitin Deloitten trainee-ohjelmassa maaliskuussa 2013 yritysverotustiimissä. Trainee-jaksoni kesti neljä kuukautta, ja sain tänä aikana läpileikkauksen yrityksen liiketoiminnasta ja toimintatavoista. Työtehtävät trainee-jaksolla vaihtelivat laidasta laitaan liittyen kotimaiseen ja kansainväliseen yritysverotukseen; tein muun muassa yritysten veroilmoituksia, verolaskentaa, siirtohinnoitteludokumentaatioita ja erilaisia selvitystehtäviä.

Trainee-jakso vastasi odotuksiani ja päätin haluavani työskennellä Deloittella jatkossakin. Onnekseni minulle ilmoitettiin pääseväni jatkamaan Deloitte-uraani jakson päätteeksi. Tällöin sovittiin, että pidän töistä muutaman kuukauden tauon, jonka aikana tein opintoni loppuun. Aloitin vakituisena verokonsulttina lokakuussa 2013, jolloin olin valmistunut kauppatieteiden maisteriksi.

Viimeaikoina olen profiloitunut enemmän siirtohinnoitteluasioihin, ja työntehtäväni ovat muuttuneet haastavammiksi. Tämän lisäksi vastuuta on tullut enemmän. Olen ollut mukana useissa verotarkastuksissa ja avustanut veroriidoissa eri oikeusasteissa. Tiimiimme tulee jatkuvasti uusia nuorempia asiantuntijoita, ja tehtäviini kuuluu nykyään myös jonkin verran työnohjausta. Yksi motivoivimmista asioista nuoren asiantuntijan työssä on jyrkkä oppimiskäyrä; kun tekee paljon erilaisia toimeksiantoja eri ihmisten kanssa, substanssiosaaminen kehittyy alussa todella nopeasti. Etenemiseni urallani on sujunut hyvin, ja minut ylennettiin senior konsultiksi syyskuussa 2015.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Mikko Syrjälä
Tax & Legal

 

Deloitte on yksi maailman johtavista asiantuntijaorganisaatioista. Toimimme yli 150 maassa ja palvelemme asiakkaitamme tilintarkastukseen, verotukseen, liikkeenjohdon konsultointiin, riskienhallintaan ja yritysjärjestelyihin liittyvissä asioissa. Suomessa meitä deloittelaisia on yli 400 ja maailmanlaajuisesti yli 200 000. Deloitten kansainvälisen verkoston ja vahvan paikallisen osaamisen ansiosta tarjoamme asiakkaillemme kokonaisvaltaisia, innovatiivisia ratkaisuja ja autamme heitä menestymään.

Lisätietoa meistä löydät www.deloitte.fi ja kuulumisiamme sekä avoinna olevia tehtäviämme voi seurata Facebookissa, LinkedInissä, Twitterissä ja Instagramissa.