Cloetta toimii Turun KY:n marraskuun kuukauden yrityksenä. Seuraavassa julkaisemme yhden uratarinan yhteistyökumppaniltamme. Eemeli Pylkkänen kertoo tiestään toimitusketjujen johtamisen opiskelusta kysyntäennustamisen työtehtäviin.

cloetta_signature_255x96

 

Eemeli Pylkkänen – Cloetta

 

Aloitin kauppatieteen opintoni Turussa vuonna 2007 ja seitsemän vuotta myöhemmin, joulukuussa 2013 sain paperit käteeni. Pääaineeni oli toimitusketjujen johtaminen ja sivuaineeni tietojärjestelmätiede ja laskentatoimi.  Haaveilin opiskeluaikoina monista asioista, mutta urahaaveet eivät silloin vielä olleet kovinkaan korkealla prioriteetilla listallani. Opiskeluaikana työskentelin lähinnä elintarviketeollisuuden tuotantotehtävissä ja tein myös muutamia promoottorikeikkoja.

Keväällä 2012 soitin Cloettalle, silloiselle Leafille, ja kyselin mahdollisuuksista työskennellä kesällä toimitusketjun hallintaan liittyvissä työtehtävissä. Cloetta kiinnosti minua työnatajana, koska sillä oli hyvä maine ja vahvat, kiinnostavat brändit. Soitin ilmeisesti oikeaan aikaan, koska minut pyydettiin lähes välittömästi haastatteluun ja pääsin kesätöihin hankintaan. Kesän jälkeen lähdin lukukaudeksi vaihtoon Itävallan Graziin. Sieltä palattuani tein Cloettalle graduni M3-toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönottoon liittyen.

Työskentelen nykyään kysyntäennusteiden parissa. Suurin osa työajastani kuluu kysyntäennusteiden ylläpitämiseen, joka sisältää järjestelmässä olevien ennusteiden ylläpitämisen lisäksi myynnin seuraamista ja myyntiosaston tekemisten sparrailua. Toimin tiiviissä yhteistyössä avainasiakaspäälliköiden ja myyntikentän johdon kanssa, mikä on keskiestä laadukkaan ennusteen aikaansaamiseksi. Yhteistyö toimii myös päinvastoin, sillä pystyn tarjoamaan avainasiakaspäälliköille ja myynnin johdolle dataa, joka omalta osaltaan auttaa heitä tekemään ratkaisuja myyntikentän operaatioiden suhteen.

Ensimmäisenä hyödyllisenä opiskeluasiana mieleen tulee MS Office –taidot, joiden avulla hommat voi hoitaa ”work smart”-lähestymistavalla ”work hard”-lähestymistavan sijaan. Kielitaidosta on myös ollut erittäin paljon hyötyä varsinkin hankinnan työtehtävissä. Pääaineeni ansioista pystyn hyvin hahmottamaan erilaisten toimitusketjujen toimintaa ja pystyn ymmärtämään toimitusketjun eri toimijoiden välisiä lainalaisuuksia. Opiskelemani pääaine myös tarjoaa hyvän paketillisen työkaluja, joiden avulla voi ratkaista erilaisia toimitusketjullisia ongelmia.

Eemeli Pylkkänen at the office

Eemeli Pylkkänen

Demand Planner

KTM TuKKK vsk 2007