Turku valittiin kevään 2015 NESU Spring Conferencen järjestämispaikaksi, mutta mikä tämä Semma sitten oikeasti on ja mitä siellä tehdään? Vastaukseksi usein kuulee vain, että se pitää itse kokea. Toinen tuttu fraasi on myös what happens in Semma stays in Semma. Onko Semma pelkästään hauskanpito tapahtuma vai keitä siellä oikein on? Nyt onkin täydellinen aika avata tarkemmin mistä tapahtumassa on kyse ja miksi mukaan kannattaa ehdottomasti lähteä!

NESU Conference eli Semma järjestetään kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Itse olin ensimmäistä kertaa nyt keväällä semmassa enkä etukäteen osannut tarkalleen sanoa mihin olin ryhtymässä. Viikko yllätti minut täysin. Etenkin se kuinka nopeasti tutustui uusiin ihmisiin ja heti aisti, että yhteishenki ja tunnelma ovat korkealla. Myös ohjelma yllätti sisällöllään positiivisesti.

1397477_10151990788952175_2005970113_o1979971_10151990783112175_738564387_o

Ohjelma jakautuu kahteen eri osaan, päivä- ja iltaohjelmaan. Päiväohjelma on koko viikon keskeisin osuus; se koostuu yritysvierailuista, workshopeista, case-harjoituksista ja paneelikeskusteluista. Ohjelma rakentuu joka kerta vaihtuvan teeman ympärille, joka kantaa koko viikon läpi.  Turussa oli viimeksi teemana ”Innovations to Revenue” ja tänä keväänä Helsingissä puolestaan ”Experience it”. Viikon aikana saa erinomaista harjoitusta ryhmässä toimimiseen ja esiintymistaitoon, esimerkiksi kun ryhmätyöt esitellään yhteistyöyrityksen edustajille.

Mikä parasta kaikki tapahtuu englanniksi! Semman virallisena kielenä on englanti, jolloin viikko on aidosti kansainvälistä verkostoitumista. Viime vuosina Suomen lisäksi opiskelijoita on ollu Virosta ja Islannista ja aikoinaan osallistujia ollut myös Ruotsista, Tanskasta ja Norjasta. Semma onkin ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua kanssaopiskelijoihin niin Suomessa kuin muissa pohjoismaissa. Viikon aikana porukka muovaantuu tiiviiksi ryhmäksi, jossa varmasti saa uusia ystäviä. Kaikkihan tietää, että ne opiskeluaikojen verkostot ovat kaikki kaikessa kaupallisella alalla.

Iltaohjelma on oivallinen paikka päiväohjelman jälkipeleihin, muihin paremmin tutustumiseen sekä puhtaaseen hauskanpitoon. Löytyy rastikierrosta, sitsejä, mökkireissua, easy nightia you name it. Se on varmaa, että viikon aikana ei varmasti ehdi tylsistyä!

1780078_10200876814917534_338545278_o

Yksi syy miksi myös nostin tämän aiheen esiin on se, että ensi keväänä Semma järjestetään Turussa. Tällöin meillä on mahdollisuus näyttää taitomme, kuinka järjestetään todella hyvä seminaari. Ainoa keino, millä pääset mukaan Turun Semmaan koko viikoksi, on hakea mukaan järjestäjätiimiin” Jos itsellä siis heräsi kiinnostus päästä kokemaan semma Turussa, kannattaa hakea piakkoin avattavaan järjestäjätiimin hakuun. Toinen nopeammin tuleva mahdollisuus on myös ensi syksynä, kun Semma järjestetään Islannissa, jonne on mahdollista hakea alkusyksystä. Kannattaakin silloin olla hereillä, sillä paikat sinne menevät varmasti jälleen kuumille kiville. Semmaan hakiessa pitää lähettää englanninkielinen CV ja motivaatiokirje. Suosittelen itse lämpimästi ainakin kerran hakemaan opiskeluaikana, sillä viikosta jää paljon käteen. Itse ainakin aion hakea uudestaan syksyllä.

Tässä vielä FB-linkki syksyn Islannin semmaan: https://www.facebook.com/Nesuautumn2014?fref=ts

 

Vappua odotellen,

Antti Rikkilä

Turun KY:n NESU-vastaava