Lauantaina 11.10. järjestettiin kauppakorkeakoululla ensimmäinen koulun itsensä järjestämä alumnipäivä. Alumnipäivä on järjestetty aikaisemminkin kerran vuodessa alumniyhdistyksen toimesta. Nyt yhdistys on purettu ja kauppakorkeakoulu on ryhtynyt itse vastaamaan alumnitoiminnasta.

Lauantaina iltapäivällä lähes 300 Turun kauppakorkeakoulun alumnia saapui entisen opinahjonsa aulaan ilmoittautumaan alumnipäivään. Siinä missä nuoremmille saattoi tulla yllätyksenä aulatilojen hiljattain tapahtunut uudistus, ei vanhemmille vuosikursseille edes mercatori ollut välttämättä käsitteenä tuttu. Mukana olikin edustajia vuosikurssilta 50 aina vastavalmistuneisiin asti. Nuorempien vuosikurssien osuus oli kuitenkin suhteellisen pieni.

WP_20141011_001

Kahvikupillisten ja vuosikurssitapaamisten jälkeen alkoi päivän varsinainen ohjelma. Päivän teemana oli tänä vuonna vastuullisuus. Päivän aikana kuultiinkin kolme kiinnostavaa aiheeseen liittyvää keynote -puheenvuoroa. Puheenvuorot kuultiin Mika Hentuselta (YLE Uutiset), Antti Haapalinnalta (Orion Oyj) ja Jan Hultinilta (HeartBrain Oy). Puheenvuorojen jälkeen ohjelmassa oli Alumni Talk -paneelikeskustelu teemalla ”Vastuullisuus johtamisessa – Valinnat oikean ja väärän  välillä”.

WP_20141011_18_21_01_Pro

Päivän aikana julkistettiin myös vuoden alumni, joka tänä vuonna oli mittavasti ansioitunut ja hiljattain edesmennyt kauppakorkeakoulun viimeinen rehtori Tapio Reponen.

Ohjelma ei alumnipäivässä toki loppunut asiaohjelman päätyttyä, vaan ruokailun jälkeen alumnit juhlivat Montussa Speksibändin säestämänä myöhään iltaan asti. Osa alumneista löysi aina Parkille asti muistelemaan vanhoja ylioppilaskunta-aikoja.

Alumnitoiminnassa tapahtuu myös konkreettisia uudistuksia kauppakorkeakoulun mukaantulon myötä. Luvassa on entistä näkyvämpää alumnitoimintaa joka näkyy myös opiskelijalle aina pupuvuodesta asti. Myös moni Helsinkiin työelämän koukeroissa muuttamaan pakotettu alumni pääsee pian nauttimaan Turun kauppakorkeakoulun alumnitapahtumasta Helsingissä, sillä keväällä järjestetään ensimmäistä kertaa alumnitapahtuma myös pääkaupunkiseudulla.

Lisätitetoa alumnitoiminnasta (ja jos olet jo ehtinyt valmistumaan mahdollisuus rekisteröityä alumniksi) löytyy oheisesta linkistä.

 

Otto Rouhiainen

Turun KY:n hallituksen varapuheenjohtaja