Turun KY:n Vappu 2015 etenee hyvällä vauhdilla. Bussikännit, vappusitsit, Game Day ja Amazing race ovat jo takanapäin, mutta monta tapahtumaa on vielä edessä. Maanantaina 27.4. juhlitaan Parkilla perinteisiä Kuntalaisbailuja, joissa Turun kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta herää päiväksi takaisin henkiin. Silloin on tunnelmaa. Silloin on värivalot. Uskallan väittää, että ylioppilaskuntatausta on yksi niistä asioista, jotka tekevät Turun KY:stä niin erityisen, ja sitä on syytä juhlistaa! Lisäpontta juhlintaan tarjoaa myös (väitetysti) Suomen suurin virtanen!

Perinteistä, historiasta ja Kuntalaisbailuista voinkin näppäränä (or not) aasinsiltana hypätä kertomaan hiukan alumniyhteistyöstä. Se on sektori, joka nykyisessä organisaatiossa kuuluu hallituksen varapuheenjohtajalle. Alumnisektorilla tehty työ ei välttämättä näy ulospäin kauhean paljon, sen ollessa lähinnä kokoustamista.

Viime vuonna Turun kauppakorkeakoulun alumnitoiminta siirtyi erilliseltä alumniyhdistykseltä suoraan kauppakorkeakoulun alaisuuteen. Toiminta on jakautunut siten, että enemmän käytännönläheisempää työtä, kuten alumnipäivän ja muiden tapahtumien järjestelyjä, hoitaa alumnitoiminnan suunnittelutyöryhmä, jossa itsekin istun opiskelijaedustajana/Turun KY:n edustajana. Lisäksi on olemassa alumnineuvosto, jossa päätetään hiukan ylemmän tason strategisista asioista. Esimerkiksi viime kokouksessa keskusteltiin alumnin määritelmästä: Valmistunut maisteri, valmistunut kandi vai ylipäätään meillä opintoja suorittanut?

TSE:n alumnitoiminnan näkyvin muoto on syksyn alumnipäivä (tänä vuonna 19.9.), joka kokoaa vuosikurssit yhteen vuosikymmenten varrelta kuuntelemaan aina jonkin aihealueen ympärille keskittyneitä luentoja, puheenvuoroja ja paneeleja. Tänä vuonna tapahtuman sisältöä pyritään kehittämään aiempaakin monipuolisemmaksi ja osallistavammaksi. Lisäksi tänä keväänä järjestettiin ensimmäistä kertaa alumnitapahtuma Helsingissä, kun sattuneesta syystä PK-seudulta löytyy suurin osa maamme ekonomeja houkuttelevista työpaikoista. Alumni After Work järjestettiin Alma Median tiloissa ja puheenvuorot kuultiin dekaaniltamme Markus Granlundilta sekä kahdelta alumnilta, Kauppalehden toimitusjohtajalta Juha-Petri Loimovuorelta sekä Master of Wine Essi Avellanilta. Tapahtuma oli menestys, ja seuraavaa saattaa olla tiedossa jo ensi syksylle.

Myös Turun KY:n alumnityön saralla tehtiin tänä keväänä jotain täysin uutta, kun tammikuun viimeisenä päivänä Parkilla järjesttiin TuKY Alumni Kickoff vanhoille hallituslaisille ja työntekijöille. Päivä alkoi Turun KY:n kunniaseuran kokouksella, ja jatkui workshopeilla, joissa pohdittiin yhdistykselle tällä hetkellä ajankohtaisia teemoja. Illan kruunasi vapaamuotoisempi illanvietto Parkin alakerrassa, jossa me nykyiset hallituslaiset saimme arvokkaita vinkkejä TuKY-alumneilta aina aamuyöhön saakka. Tästä nyt ensimmäistä kertaa järjestetystä tapahtumasta ollaan varmasti puuhaamasta uutta perinnettä. Opiskelijatoiminnassa ihmiset vaihtuvat niin nopeasti, että pidemmän aikavälin muistista ja kokemuksesta on aina hyötyä. Pyörää on turha keksiä uudestaan, jos se ei ole ennenkään toiminut.

Itse ainakin toivon, että joskus valmistuttuani pääsen osallistumaan tämänkaltaisiin tapahtumiin, muistelemaan menneitä ja vaihtamaan kuulumisia, ehkä jopa tarjoamaan vinkkejä nuoremmille ikäpolville vaikkapa vierailuluentojen merkeissä.  

Vappuisin terveisin,

Riku Hietarinta2Riku Hietarinta

Hallituksen varapuheenjohtaja