IMG_9672

Alppikanuunat ja Aallon kauppiksen KY-Ski suuntaavat perinteisesti joka vuosi jonnekin Euroopan alppikohteista. Viime vuonna reissu tehtiin Ranskan Alpeille ja tänä vuonna suunnaksi otettiin Itävallan Alpit Bad Gasteinissa.

Reissun suunnittelu alkoi hyvissä ajoin jo viime kesän puolella. Perinteisesti ilmoittautuminen on ollut syyskuussa ja itse reissu tammikuun puolessa välissä. Yllätyimme täysin reissun saamasta suosiosta tukyläisten keskuudessa – Alppikanuunoiden kiintiö täyttyi alle minuutissa! Reissuun lähdettiinkin lopulta yhdessä KY-Skin kanssa kanuunoiden reilulla ylivoimalla.

Matkaa oli ehditty jännittämään niin matkanjohtajien kuin itse matkailijoidenkin puolesta syyskuusta asti. 16. tammikuuta olikin aika suunnata kamat pakattuina Helsinki-Vantaalle ja matkata Salzburgin kautta Bad Gasteiniin. Kylpylöistään tunnettu alppikylä tarjosi vaihtoehtoja kaikentasoisille laskijoille; löytyi niin puuterista offaria, loivaa rinnettä kuin villiä afterskiitäkin! Myös hotellin sijainti oli mitä parhain – suoraan Bad Gasteinin kovimman menomestan naapurissa! Kylpylät puolestaan hoivasivat matkailijoita kun monojalkaa kolotti edellisen päivän afterski-tamppauksen jäljiltä.

 Viikko hujahti ohi hurjaa vauhtia, sanotaanhan että aika menee nopeasti kun on mukkavaa. Säät suosivat ja suksi luisti, eikä haavereiltakaan vältytty – viikon aikana ehti matkailijoilta hajota niin olkapää, polvi kuin selkäkin.

Reissulta jäi käteen sekä laskut että nousut niin rinteessä kuin sen ulkopuolellakin, mutta ennen kaikkea huikeat uudet tuttavuudet. Tälläkään kertaa ei kaduttanut tippaakaan reissulle lähtö, sillä Alpit, ystävät ja aurinko ovat kertakaikkisen pettämätön yhdistelmä!

Tunnelmia reissulta voit löytää instagramista @alppikanuunat sekä #BreakingBadGastein -hashtagin takaa!

IMG_9684

Kevään Lapin reissua odotellessa!

Anna_netti

 

Anna Nukarinen
Viestintävastaava
Alppimatkan ’16 MJ