Wiiniklubi on jälleen järjestänyt ajanvietettä viinihenkisille ihmisille. Näissäkin tapahtumissa viini on virrannut ja loppuillasta on luonnollisesti vietetty jatkoja Wiiniklubimaiseen tyyliin.

Lokakuun alussa järjestimme viiniravintolakierroksen, johon osallistuikin mukavasti porukkaa sekä uusista opiskelijoista että vanhemmista vuosikurssilaisista. Kiersimme Turun viiniravintoloita aloittaen Viinille-ravintolasta, joka on Turun vanhin viiniravintola. Kierrosta jatkoimme Sergio’sin viinibaarissa, jossa pääsimme maistelemaan italialaisia viinejä. Lopuksi suuntasimme vielä Tintån, jossa maistelimme mm. talon samppanjaa Comte de Noironia. Tintåssa maistelimme viinejä kiinalaisesta viinistä Palmerin Blanc de blancs 2006 samppanjaan aina liian aikaiseen valomerkkiin asti. Koska ilta oli vielä nuori, siirryimme jatkoille erään wiiniklubilaisen hotellihuoneeseen, johon oli huomaavaisesti varattu hieman jatkojuomia. Yksi näistä oli samppanjaa, joten tästäkin illasta tuli onnistunut kolmen samppanjan ilta. Lopuksi teimme vielä sekoituksia Pol Remyn kuohuviinistä ja Red Bullista (parempaa kuin kummatkin erikseen). Kaiken kaikkiaan ilta oli onnistunut ja toivottavasti hekin, jotka eivät päässeet kierrokselle mukaan, löytävät Turun erinomaiset viiniravintolat.

Samalla viikolla Wiiniklubi kokoontui hieman pienemmällä porukalla Turun Ruoka- ja viinimessuilla Riedel-tastingin merkeissä. Messujen viiniosasto oli melko pieni, mutta alueelta löytyi kuitenkin laadukkaita viinejä. Messuilla oli esillä mm. Chateau Carsinin viinit ja portviini-tastingistakin tuttu Interbrands. Messujen kohokohta oli kuitenkin Riedel-tasting, jossa pääsimme maistamaan kuinka lasit vaikuttavat viinin tuoksuun ja makuun. Ja uskokaa tai älkää – lasit vaikuttavat uskomattoman paljon! Suosittelen Riedel-tastingia kaikille pienellä varauksella tosin – joudutte todennäköisesti sijoittamaan lähivuosina uusiin laseihin. Seuraava mahdollisuus osallistua tähän tastingiin on Viini, Ruoka ja Hyvä Elämä –messuilla Helsingissä lauantaina 27.10.! Jatkoja vietimme kämpilläni ja illan päätteeksi vielä The Monkeyssa. Ihan kaikki naapurit eivät kuitenkaan pitäneet viininmaistelustamme, mutta siitä huolimatta messupäivä oli erittäin onnistunut.

 

Loppu syksyksi on vielä luvassa reippaasti ohjelmaa, mm. HalVa ja pikkujoulut. Pysykää kuulolla!

 

Terv. Pietari