Taas on syksy vierähtänyt ennätysmäistä tahtia ohitse ja viimeisten tenttipuritusten jälkeen on vuoro ansaitulle joululomalle. Joululoma tarkoittaa myös sitä, että vuoden 2014 Wiiniklubin hallituksen on aika jättää tehtävänsä ja antaa tilaa uusille ahkerille hallituslaisille. Ennen sitä on kuitenkin mukava vielä kerrata, mitä saimmekaan tänä syksynä aikaiseksi.

Syksyn aikana Wiiniklubi on ehtinyt järjestää menestyksekkäät Vuosijuhlat, Rapujuhlat sekä Beaujolais Nouveau-tastingin. Mieleenpainuvin tapahtuma oli tietenkin Akateemisen Wiiniklubin 20-vuotisvuosijuhlat. Aulacafe muuttui lokakuisena iltana tunnelmalliseksi näyttämöksi upeille puhujillemme, herkulliselle ruoalle ja lämpimälle tunnelmalle. Puhujista on totta kai mainittava alumnimme Essi Avellan, joka hurmasi juhlakansan välittömyydellään, jopa niin, että yhteistyö jatkunee myös ensi vuonna. Kannattaa siis pysyä Wiiniklubin mukana myös jatkossa!

Wiiniklubin perinteiset rapujuhlat olivat niin ikään onnistuneet. Tänäkin vuonna paikkoja riitti valitettavasti vain nopeimmille. Vieraiden makunystyröitä hemmoteltiin rapujen lisäksi viidellä eri viinillä. Valkoviineinä tarjoiltiin Trimbach Cuvee Friedrich Emile, Wolf Blass Yellow Label Riesling ja Steinschaden Grüner Veltliner Riede Stein. Edellämainuttujen lisäksi nautittiin myös Charles Heidsiek Nv samppanjaa ja Dow’s Nirvana jälkiruokaviiniä.

Rapujuhlat

Rapujuhlat

Vuoden 2014 viimeisen tastingin teemana oli päivään sopivasti Beaujolais Nouveau. Itse ”pösöleenä” oli tänä vuonna Alkon valikoimasta valittu Château des Loges Beaujolais Villages Nouveau 2014, joka yllätti ainakin allekirjoittaneen maullaan. Perinteisesti uuden sadon viiniä on kuvailtu adjektiiveilla kynsilakkainen tai vahvan pistävä. Wiiniklubin tapahtumissa yleisö arvioi illan viinit ja tämä yksilö suoriutui ankaran raatimme arviosta kunniallisesti ja saavutti jopa toisen sijan äänestyksessä. Illan muita viinejä olivat muun muassa valkoinen Lugana San Benedetto ja äänestyksen ykkönen, punainen Prios Maximus Reserva. Positiivinen yllätys Beaujolais-tastingissa oli uusien kasvojen määrä.

Kannustamme myös ensi vuonna uusia ihmisiä tulemaan rohkeasti mukaan Wiiniklubin tapahtumiin. Eräs uusista vieraistamme kommentoikin: ”Luulin et siel olis jotenki aina vaa ne kaikki samat tyypit ja pitäis osaa jotain mut sit sinne otettiinki vaan mukaan ja ei tarvinnu tietää mitään”. Entistä kiinnostavampien tastingien järjestämisen ja uusiin klubilaisiin tutustumisen lisäksi ensi vuoden suunnitelmissa olisi ainakin yhden ekskursion järjestäminen… kröhöm. Tietenkin jatkamme myös perinteitä vappuna Samppanjabrunssin merkeissä, kovasti on myös toivottu toogabile-perinteen jatkamista.

Kiitämme hallituksen 2014 puolesta kuluneesta juhlavuodesta ja toivomme, että tulevasta vuodesta tulee entistäkin huikeampi! Ensi vuonna näitä toinen toistaan huikeampia tapahtumia teille tulee järjestämään uusi hallituksemme: Laura, Mira, Henri, Mikko, Salla-Mari, Leo, Mari ja Nicolas.

 

Laura /yrityssuhde- ja ekskursiovastaava 2014 /puheenjohtaja 2015