Moro!

KY-Sportin uusi hallituskausi on lähtenyt reippaasti käyntiin. Tammikuun alusta viikkovuorot on pyörineet entiseen tapaan ja kevään isoja tapahtumia on alettu valmistella hyvällä boogiella – KYlumpialaisiin ei ole enää kuin pari kuukautta! Seuraavassa pari tunnelmapalaa helmikuun isommista tapahtumista Super Bowl –kisakatsomosta sekä Akateemisesta Kyykästä.

Sunnuntaina 1. helmikuuta Sportin porukka laittoi yliopiston jenkkifutisjoukkue Beaver Huntersien kanssa Parkille Super Bowl –kisakatsomon pystyyn. Iltakymmenen jälkeen alakertaan alkoi hiljalleen valua porukkaa ja puoleenyöhön mennessä kaikki sohvat oli kansoitettu. Kisatunnelmaan virittäydyttiin spekuloimalla illan matsia, katselemalla ennakkostudiota ja urheilutapahtumiin kiinteästi kuuluvaa fiilismusiikkia kuunnellen. Paikalle oli saapunut myös Turun Sanomien toimittaja tekemään juttua Turun parhaasta kisakatsomosta. Sport tarjosi pienen suolaisen lisäksi virallista kisaevästä, kun yhteistyökumppani K-Market Puhakalta oli saatu hot dog -ainekset. Juuri ennen avauspotkua tarjoillut hodarit tekivätkin hyvin kauppansa.

Itse ottelu alkoi yön pikkutunneilla. Legendaarisen pelinrakentajan Tom Bradyn johtama New England Patriots kohtasi Phoenixissa edellisen vuoden mestarin Seattle Seahawksin. Ottelu eteni pisteiden valossa hyvin tasaisesti puoliajalle, jossa joukkueet olivat tasapisteissä 14-14. Ottelun puoliajalla esiintynyt Katy Perry ei ehkä vastannut niitä odotuksia, joita hänen show’lleen asetettiin – ainakin mitä katsojien reaktioista oli tulkittavissa.

Puoliajan jälkeen pelissä tahtipuikkoa alkoi heiluttaa Seahawks, joka kiskoi kolmannen neljänneksen loppuun mennessä kymmenen pisteen johdon. Patriots ei kuitenkaan luovuttanut, vaan nousi huimalla kirillä kantaan  ja lopulta ohi. Seahawksille tarjoutui ottelun lopussa vielä mahdollisuus hoitaa Vince Lombardi –mestaruuspokaali kotiin, mutta pelinrakentaja Russell Wilsonin syöttö katkaistiin ja ottelu päättyi käytännössä siihen. Ottelun päättyessä kello kävi jo kovaa vauhtia kohti aamuviittä, joten Parkki tyhjeni verraten nopeasti. Moni väsynyt urheiluniilo piti matsia kuitenkin katsomisen arvoisena, olihan peli harvinaisen tasainen Super Bowl –otteluksi.

Sportin kyykkäjengin - Ville, Ilona, Erika, Liisa - virallinen kisaselfie.

Sportin kyykkäjengin – Ville, Ilona, Erika, Liisa – virallinen kisaselfie.

Puolestaan viime lauantaina Sportin ja TuKYn aktiivien suhteellisen pieni, mutta sitäkin iskuvalmiimpi kyykkätiimi suuntasi kolmen joukkueen voimin autojen nokat kohti Tamperetta. Heti aamuyhdeksältä oli vuorossa ensimmäiset matsit TTY:n parkkipaikoilla. Tulos oli – rehellisyyden nimissä – toivotunlainen. Olimme siis kohteliaita vieraita ja annoimme teekkareiden viedä alkulohkojen voitot ja samalla jatkopaikat niukasti nenämme edestä, tosin vasta tiukan taistelun jälkeen. Yhdessä totesimme, että ensi vuonna tämä tapahtuma ansaitsee isomman porukan lähtijöitä meidän koulustamme, sen verran hauskaa Hervannassa oli.

Niin ja sitten ne kyykän jatkot ja surullisen kuuluisa viuhahdus… Ehkä tähän ei tarvitse muuta todeta kuin että, tulipahan ainakin uutiskynnys ylitettyä.

Nähdään viikkovuoroilla!

Ville//Sport

#hankijano