Huhhuh! Sinne se meni. Kevät ja kaikki se kiire. Aina se jaksaa yllättää ja aina sitä jaksaa ihmetellä, kuinka nopeasti tämäkin lukukausi on sujahtanut ohitse. Tammikuun jälkeen ollaan saatu järjestää jopa seitsemät sitsit, yksi risteily ja jeesattu semmaviikon järjestelyissä. Häkkikomero on siivottu, hallitus on virkistäytynyt, avoin kokous järjestetty ja muutama hassu toastineitsyyskin menetettiin.

 

Hallituspaidat 2015! Nordiska Ekonomie Städares Union Oma vitsi paras vitsi. Heheh

Hallituspaidat 2015!
Nordiska Ekonomie Städares Union

Vain pari viikkoa ensimmäisten sitsien jälkeen oli jo aika toisen näytönpaikan. Parkin alakertaan kokoontui tällä kertaa vähän kirjavampi sakki sitsaamaan. Kyseessä oli siis Patu-sitsit. Paikalla oli niin ensikertalaisia ja vähän kokeeneempia taiteenharrastajia. Muutamat olivat saaneet vanhempansakin mukaan. Ken ompi –laulussa saatiin hoilata säkeistöjä aina 70-luvulle saakka ja peukkuja saatiin kahvitarjoilusta.

Neljä päivää myöhemmin Seilorijussi johdatti NESU-kansan laivaan ja oli aika risteilyn. Jostain tuntemattomasta syystä risteilyn suurin suosio saavutettiin Jyväskylässä, kun puolet nesulaisista saapui sieltä. Myös muualta oli jengi innostunut, ja käytäväsitsejä taidettiin viettää jo ennen kuin ankkurit oli edes nostettu. Kun seuraavana päivänä päästiin takaisin Turun sataman huomaan, enemmän tai vähemmän väsyneet risteilijät vietiin bussilla suoraan Eerikinkadun Showroomiin, jossa vietettiin jatkositsejä. Ja vaikka joku saattoikin epäillä jatkositsien onnistumista vuorokauden risteilyn jälkeen, niin Denniksen pizzat ja hanatarjoukset viimeistään saivat nekin sitsit käyntiin.

Asianmukainen bussi odotti satamassa.

Asianmukainen bussi odotti satamassa.

Sitten saatiinkiin kuukauden verran hengähtää ennen kuin taas oli aika vallata Parkki. TuKYn ja MK:n yhteiset sitsit kulkivat teemalla Cheers & Jocks. MK:laisten lisäksi sitseillä nähtiin myös uusia kasvoja ja esimerkiksi koko Ulkkiksen hallitus! Wuuhuu. Ruoka oli teeman mukaisesti sporttista ja Inka osoitti jälleen taitonsa sitsiruokien taikomisessa. Kuvia tulossa myöhemmin!

Maaliskuussa riitti taas tekemistä ja tapahtumaa, kun Turussa vietettiin NESUn kevätseminaaria. Kyseinen seminaari järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Syksyllä oltiin Islannissa ja tällä kertaa meillä täällä Turussa. Erikseen valittu semmatiimi oli hoitanut järjestelyt ja viikko pärähti käyntiin 8.3. mökkisitseillä. Osallistujat kärrättiin mökille Saloon ja semma saatiin ansaitsemallaan tavalla käyntiin. Odottamattomat yllätykset, kuten sähkökatkokset eivät menoa haitanneet ja jengillä riitti virtaa ihan omasta takaa läpi yön. Loppuviikon ajan semmalaiset saivat nauttia semmatiimin järjestämästä ohjelmasta niin päivisin ja iltasin. Perjantaina oli taas meidän vuoro astua kuvioihin.

Perjantaina oli vuorossa perinteiset Nordic Evening –sitsit. Näille meidän ensimmäisille Monttu-sitseille oli tervetulleita kaikki seminaarin ulkopuolisetkin. Erikoisuutena näillä sitseillä oli sitsikieli.  Koska seminaariin osallistuu myös Virosta, Tanskasta ja Islannista opiskelijoita, järjestetään Nordic Evening –sitsitkin aina englanniksi. Me saatiin parilta innokkaalta nakilta jeesiä ja Inka sai taas ansaitsemansa kehut ruoasta. Oli muuten aivan törkeensuperöveriäly hyvää!

Häkkikomeron siivous!  Nyt on kertsit ojossa ja paikallaan.

Häkkikomeron siivous!
Nyt on kertsitkin ojossa ja paikallaan.

Nyt on tän kevään osalta tapahtumat aikalailla taputeltu kasaaan! Yksi päivitys tulossa vielä tällä viikolla. Tämäkin tiedottaja ajatteli nimittäin ryhdistäytyä. Aiheena siis Rundi, Vappusitsit ja Jokilaivat!

Muistakaa tsekata myös instagram. @nesu_tuky. Sieltä voi fiilistellä kevättä ja alkaa hypettää kesän parasta tapahtumaa eli Ruisrockia ja Parkin takapihalla järkättäviä Ruissisitsejä. Huikeutta!!

Kesäterkuin,

Eveliina Mauno aka Mave // NESU-TuKY’15 Tiedottaja