NESU-TuKYn syksy on lähtenyt loistavasti käyntiin! Uudet pupuset on opetettu sitsaamaan Harkkasitseillä ja ensimmäistä kertaa järjestetty NESU-TuKYn-Pupucocktail oli menestys. NESUn KaupSu-rastillakin oli mahtava meno, ihana huomata kuinka aktiivisia uudet, tulevat NESUlaiset ovat. Syksyn edetessä ulkkarisitsien kutsuja satelee monista kaupungista ja on ollut mahtavaa, kuinka te uudet puput ja vanhat rusakot olette niistä innostuneet. Ulkkarisitsit ovat yksi NESUilun hauskimmista jutuista, joten kannattaa ehdottomasti lähteä muihin kaupunkeihin sitsaamaan. NESUssa yksi parhaista jutuista on se, että sen kautta pääsee tutustumaan aivan uskomattomiin ihmisiin, niin omasta koulusta kuin muista kaupungeista. NESU-TuKY päätti kysellä parilta koulumme opiskelijalta, mikä NESUssa on parasta ja miten he ovat lähteneet toimintaan mukaan! Alta löydät neljän ihanan NESUlaisen kirjoittamat tekstit.

14203268_1192872964105193_5978031788337595191_nElina Sääskilahti, 5 vuosikurssi:

Olen Elina ja ainakin itse voisin kutsua itseäni aikamoiseksi NESU-intoilijaksi. Aika tarkalleen neljä vuotta sitten astuin sisään Turun kauppakorkeakoulun ovista ensimmäisen kerran, ja pian sen jälkeen hain NESUn seminaariin. En tiennyt NESUsta silloin juuri mitään, mutta olin rohkea ja lähdin mukaan. Sillä tiellä olen edelleen. Oulussa järjestetty seminaari oli elämäni siihen asti siistein viikko, ja sen jälkeen näitä toinen toistaan siistimpiä viikkoja ja erilaisia tapahtumia on tullut lisää ja paljon. Yhtenä uskomattomimpana kokemuksena voisin mainita Islannissa vietetyn seminaariviikon. NESUn ansiosta tunnen ihmisiä eri kauppakorkeakouluista ja olen saanut korvaamattomia ystäviä Suomesta ja muista pohjoismaista sekä lukemattoman määrän toinen toistaan uskomattomampia kokemuksia ja muistoja. Yli 70 sitsien, 4 wappurundin, muutaman kesämöksän sekä risteilyn ja 7 seminaarin kokemuksella suosittelen jokaista ainakin katsastamaan mitä NESU voisi tarjota just sulle. Aidosti en voi kuvailla kuinka paljon NESU on minulle antanut ja kuinka onnellinen olen siitä, että satuin lähtemään pupusyksynä 2012 Ouluun viikon kestävään seminaariin, josta en tiennyt ennakkoon juuri mitään. Suosittelen myös sinua olemaan rohkea ja lähtemään mukaan. Ja vaikka tämä mystinen seminaari tai sitsit eivät vielä ehkä soitakaan kelloja, kuulet niistä varmasti lisää. Tämän vuoden NESU-hallitus on myös niin extra ihana, että ei kannata epäröidä lähestyä heitä, jos kaipaa vaikkapa lisää infoa.

12592553_1037595062966318_5988641893362127169_n

Miika Tiainen, 4 vuosikurssi:
Itse innostuin NESUsta enemmän vasta toisen opiskeluvuoden syksyllä. Olin toki käynyt Turussa useasti sitsaamassa ja kerran Helsingissäkin, mutta varsinaisesti NESUlaiseksi en itseäni vielä kokenut. Kuten niin usein muutenkin, parhaimmat ideat syntyvät spontaanisti. Sain kerran kavereiden yllytyksestä päähäni ilmoittautua ensin Tampereen seuraavan viikon sitseille Forten tanssilattialla ja yöllä näiden Tampereen sitsien päätimme ilmoittautua vielä Porin sitseille, jotka siis järjestettiin jo seuraavana päivänä. Reissu oli lopulta aivan kaikkea muuta kuin odotin, mutta toisaalta sellainen kokemus, jota ei vaihtaisi mihinkään.
NESUn kanssa olen päässyt matkustamaan ympäri Suomen ja myös aina Islantiin saakka. Islannissa vietetty semma oli ikimuistoinen kokemus – sitsasimme kuumassa lähteessä, ratkoimme yrityscaseja ja saimme ennen kaikkea koko joukon uusia ystäviä. NESUssa parasta onkin yhteisöllisyys, kuka tahansa on tervetullut mukaan. Semmasta sain myös itse kipinän hakea aina NESU-TuKYn hallitukseen asti. Tapahtumien järjestämisestä innostuneelle NESU tarjoaakin koko joukon mahdollisuuksia päästä ideoimaan juuri sellaisia juhlia, joista on itse haaveillut ja kehittymään samalla organisoijana. NESU on helposti ollut opiskeluajan hauskimpia päätöksiä, mutta samalla sen kautta saadut kontaktit ja taidot ovat erittäin hyödyllisiä tulevaisuuden työelämässä.

Ilari Jurvelin, 2 vuosikurssi:

Ensikosketukseni NESUun oli (kuten monella muullakin pahaa-aavistamattomalla fuksilla) harkkasitsit. Kaikki vaikutti hieman sekavalta alkuun ja vanhempien opiskelijoiden fanaattisuus sääntöjä ja traditioita kohtaan kummastutti pupupoikaa. Sitsien edetessä kuitenkin tykästyin rempseään tunnelmaan ja päätin tarkemmin tutustua tähän perinteikkääseen organisaatioon. Ensimmäisillä ulkkarisitseillä olin Vaasassa ja positiivinen kokemus sai minut hakemaan myös joka kevät ja syksy järjestettävään viikon mittaiseen NESU-Conferenceen. Lopullinen päätös hakea jaoston hallitukseen syntyikin juuri NESU-Conferencessa, joka järjestettiin viime syksynä Tampereella. Parasta NESUssa on mahdollisuus verkostoitua muiden kaupunkien aktiivien kanssa ja sitsit ulkopaikkakunnalla toimivat hyvänä syynä nähdä muissa kaupungeissa opiskelevia kavereita kesken lukukaudenkin.
Jaoston hallituksessa toimin sihteerinä, eli vastuualueelleni lankeavat kokousten pöytäkirjat ja aina niin terveelliset ja ravitsevat kokouseväät. Lisäksi pyörin mukana milloin missäkin ylimääräistä käsiparia tarvitaan.

13254088_1116442371748253_3150798010327259464_n

Linda Martin, 2 vuosikurssi:
Olen Linda Martin, toista vuotta aloitteleva rusakko. Viimeisen vuoden aikana NESU on tullut tutuksi tietysti sitsaamisen sekä Case Competitionin merkeissä. Tämän vuoden NESU-TuKY risti minut heti halvassa NESU-vaimoksi, mikä on velvoittanut minut nakiksi lähes joka tapahtumassa. Minut löytääkin usein sitseillä keittiöstä puuhastelemassa ja auttamassa Petriinaa ruokien kanssa.
Nakkeilu on kivaa – en sitä muuten tekisikään. Ilmainen sitsipaikka kelpaa aina. Nakkina siis autan sitsien alkujärkkäilyissä, sitsien aikana tarjoilujen kanssa sekä pöytien siivoamisessa sitsien jälkeen. Nakkien ei siis tarvitse jäädä moppaamaan. 😉 Mutta mikä on NESUssa parasta? Kaverit. Saman henkiset ihmiset. Rento ilmapiiri ja kylmä (lämmin) huurteinen. Osallistuin keväällä NESU Finlandin järjestämään Case Competitioniin. Päivällä ratkoimme yhdessä PWC:n pitämän casen, ja pääsimme tutustumaan konsultin työnkuvaan. Casea varten osallistujat olivat jaettu ryhmiin, ja ryhmät koostuivat eri kaupunkien kyltereistä. Casen ratkominen oli kivaa ja opettavaista. Siinä pääsi vaihtamaan ajatuksia muiden kylterikollegojen kanssa, ja sai hyvää kokemusta työelämää varten. Illalla vaihdoimme luonnollisesti vapaalle kaverisitsien merkeissä. Nähdään sitseillä ja NESU-risteilyllä!

12438994_1037593979633093_4113091333622548759_n

 

NESU-Boomia lainaten, ”NESU on ihmisen parasta aikaa”. Sitä se on monelle meistä. Kannattaa rohkeasti lähteä mukaan tapahtumiin! Semmaan ehtii hakea vielä sunnuntai-iltaan asti, NESU-TuKY suosittelee kaikkia lähtemään mukaan, luvassa on ainutlaatuinen ja monen NESUlaisen mielestä yksi opiskeluaikojen hauskin viikko! Ensi viikolla on aika legendaarisen NESU-Risteilyn, jos risteilylle et ehtinyt ilmoittautua, ei hätää! Illan sitseille on vielä muutama paikka vapaana, joten jos sitsihammasta kolottaa, mukaan mahtuu!

Semmaan pääsee hakemaan oheisen linkin kautta: nesuconference.com

Nähdään syksyn tapahtumissa!

<3: NESU-TuKY’16