Som på Strömsö ja M313 eivät tänä vuonna mahdu samaan lauseeseen. Kunnianhimoinen tuore seminaarivastaava lähti soitellen sotaan, vain huomatakseen ettei M-klubin suurimman tapahtuman järjestäminen käy sormia napauttamalla ja vastoinkäymisiltä välttyen. Kuukausi ennen tapahtumaa vetäytyi tarjoilujen sponsori, viikko siitä yksi kolmesta puhujasta. Tarjoilusta ei ollut neljä päivää sitten tietoakaan, eikä asioiden järjestämistä liiemmin auttanut seminaarivastaavan ensikertalaisuus: häpeällisesti ja julkisesti tunnustettakoon, ettei allekirjoittanut ollut edes osallistunut aiempiin tapahtumiin pestiin pyrkiessään.

Nyt neljä päivää enne tapahtuman alkua tilanne näyttää jo valoisammalta. Peruuntuneen puhujan tilalle löytyi vähintään yhtä kova korvaaja, viime hetkellä tapahtumalle saatiin mukaan uusi sponsori, ja tarjoilusuunnitelma on alkuperäistä luovampi, mutta varmasti myös herkullisempi. Mitä tulee seminaarivastaavan kokemukseen tapahtuman järjestämisestä, on kaiken kaaoksen jälkeen tullut selväksi kaksi asiaa.

Oivallus numero 1: kaikki ei ole niin vakavaa miltä näyttää. Paineista ja jännityksestä huolimatta seminaarivastaavan, siinä missä minkä tahansa muun hallituksen jäsenen rooli ei ole niin vakava kuin itselleen antaa ymmärtää. Vielä ei olla työelämässä, eikä kukaan tässä vaiheessa odota sinun käyttäytyvän kuin olisit alan kovin ammattilainen. Jaostossa tai ainejärjestössä mukana ollessa on lupa kokeilla, kaatua ja yrittää uudelleen: tämän kaiken tarkoitus on nimenomaan harjoitella tulevaisuuden todellisia haasteita varten.

Oivallus numero 2: et ole hommassa yksin. Seminaarivastaava on yksi henkilö kahdeksan hengen hallituksesta, tiimistä, joukkueesta. Vaikka vetovastuu tittelin puolesta allekirjoittaneella onkin, on ollut elintärkeää huomat, ettei ole yksin järjestämässä kahdensadan hengen tapahtumaa. Meidän tiimistä jokainen on paiskinut töitä tapahtuman eteen enemmän tai vähemmän: yksi hankki sponsorin, toinen laati suunnitelman, kolmas hoiti mainonnan ja ulkoasun, neljäs ideoi ja tsemppasi. Jokainen tiimissä on ollut yhdessä mukana tekemässä tätä tapahtumaa, eikä se kyllä ilman jokaisen apua onnistuisi.

Torstaina kello 16 alkaen kerääntyy siis Mercatorille paitsi me jännittyneet järjestäjät, te kaikki kiinnostuneet kuulijat, myös kolme kovaa markkinoinnin ja mainonnan ammattilaista. Lavalle nousee puhumaan nimiä niin perinteisen markkinoinnin, uusien innovointien kuin myös johtajuuden ja kaiken opin maaliin viemisen mestarit. Lupaankin torstaina tarjota paitsi kuohuvaa ja pientä, toivottavasti herkullista purtavaa, myös hyvän alustan uusille näkökulmille, luoville ideoille ja rikkaalle keskustelulle.

Tervetuloa vuoden 2016 M313-seminaariin.

 

Karoliina Mustola

Seminaari- ja ulkoasiainvastaava

M-klubi 2016