”Obstacles don’t have to stop you. If you run into a wall, don’t turn around and give up. Figure out how to climb it, go through it, or work around it.”

Kolumnin, blogin tahi pakinan kirjoittaminen on varsin helppoa ja yksinkertaista. Ainakin rakenteellisesti, sisältö onkin asia erikseen. Moni julkisesti ajatuksiaan paperille suoltava päätyy rakentamaan kirjallisen ilmaisunsa kolmiosaisesti – joko klassisella pulma-analysointi-ratkaisu –kaavalla tai turvautuen ajallisen viitekehyksen luomaan ennen-tänään-tulevaisuudessa –malliin. Tätä jälkimmäistä sovellan nyt myös minä kokiessani sitä monelle tuttua luomisen tuskaa.

KY-Sportin kevät oli – sallinette ilmauksen – kaksijakoinen. Toisaalta yksittäiset isommat tapahtumat, kuten KYlumpialaiset, Super Bowl –kisakatsomo ja jääkiekon MM-kisojen kisakatsomot vetivät hyvin väkeä messiin ja erityisesti KYlumpialaiset kirvoittivat monelta osallistuneelta varauksettomat kehut koleasta säästä huolimatta. Toisaalta viikkovuoroilla – Parkin lenkillä ja Iskerin pelailuvuoroilla – osanotto oli valitettavasti aiempia vuosia heikompaa.

KYlumpialaisten parhaimmistoa ja hallituksen jäseniä.

KYlumpialaisten parhaimmistoa ja hallituksen jäseniä.

Sportin hallituksen kesken olemme koettaneet keksiä keinoja nostaa tukylaisten halua käydä viikkovuoroilla, mutta toistaiseksi se viisasten kivi on vielä löytämättä. Ajoittain kävi mielessä ainakin allekirjoittaneella, että onko tämä kehitys vain osa muuttuvaa maailmaa – ihmisten intressit hajaantuvat entisestään ja jokainen tekee vain sitä mitä ultimaattisesti haluaa, milloin haluaa. Toivon ja haluaisin uskoa, että näin ei ole.

Se, mitä niin valmistuneiden kuin nykyisten tukylaisten kuulee usein korostavan parhaaksi asiaksi opiskeluajastaan meidän koulussa, on yhteisöllisyys. Monet tapahtumat sitovat luonnostaan meidän porukkaa yhdeksi isoksi joukoksi. Tätä samaa yhdessä tekemisen meininkiä haluaisin nähdä syksyllä enemmän myös viikkovuoroilla, joten heitän rohkeasti pallon juuri Sinulle – lähde mukaan Sportin viikkovuoroille! Me Sportin hallituslaiset emme myöskään istu missään norsunluutornissa, vaan olemme pelkkänä korvana jäsentemme kehitysideoille.

Syksyn edetessä ja varjojen pidentyessä mikä voisikaan olla parempi tapa hakea lisäpotkua viikkoon kuin yhdessä höntsäily Iskerillä (ke klo 18-19 tyttöjen vuoro, su klo 19-20 sekavuoro) tai raikkaassa ulkoilmassa porukalla lenkkeily (tiistaisin klo 19) ja sen päälle vielä Parkin saunan pehmeässä löylyssä rentoutuminen. Alkava syksy tuo tullessaan viikkovuorojen ohella Sportin kaksi isompaa syystapahtumaa, Academic Beer Pong Championshipit eli tuttavallisemmin ABPCn sekä hyväntekeväisyysjuoksutapahtuma KylteriRunin. Näistä tapahtumista tulee lisää infoa aivan lähiaikoina. Pupujen ei sovi myöskään unohtaa Sportin pupuinfoa eli Draft Nightia, joka siis Parkilla tiistaina 8.9.

Niin, ja mitä Michael Jordanista, kaikkien aikojen kovimmasta koripalloilijasta? No, ei sen kummempaa kuin että hän on tuon alussa seisovan sitaatin aikanaan lausunut. Viisaita sanoja, joissa riittää ajatusta myös opintojen pariin. Noiden sanojen myötä haluan toivottaa kaikille tsemppiä syksyn haasteisiin ja toistaa saman kuin helmikuisessa blogikirjoituksessani:

NÄHDÄÄN VIIKKOVUOROILLA!

 

Ville Selkee, KY-Sportin propagandavastaava