KY-Sportin vuosittain järjestämät legendaariset KYlumpialaiset käynnistyivät 18.4. jännittävissä merkeissä, kun maata, kaupunkia tai aluetta edustavat joukkueet kokoontuivat kauppatorille valmiina vuoden kosteimpaan urheilumittelöön. KYlumposvuoren valloitukseen jännitystä lisäsi tummanpuhuva sää, joka antoi odottaa vettä taivaan täydeltä. Avajaisseremonia käynnistyi railakkaan KYlumpialaiskulkueen saavuttua Urheilupuiston yläkentälle. Perinteiset puheensa pitivät TuKYn hallituksen puheenjohtaja Olli Tehikari sekä KY-Sportin puheenjohtaja Antti Rikkilä. Levyjä pyöritti huikea DJ WALDO THE APACHE ja musiikkitarjonnan lisäksi teltassa oli myynnissä grillimakkaraa. Joukkueet myös lunastivat virallisessa kisakassissa itselleen tuoteyllätyksiä.

Kosteata meininkiä luvattiin ja sitä myös tarjoiltiin, sillä Zeus oli pahalla päällä ja tilasi koko kevään rajuimman myrskyn koettelemaan KYlumpialaisatleettien kisakuntoa. Pelottomat kylterit taistelivat sisukkaasti tuulessa ja sateessa läpi ensimmäiset lajit eli 100 m Kauppalehdet ja veronkierron. Sekä joukkueilla että taklattavalla vergikämmenellä oli asenne kohdillaan ja fiilis korkealla olosuhteista huolimatta. Silti kisailut jouduttiin pistämään pakettiin jo kahden lajin jälkeen tuulen yllyttyä myrskylukemiin, jolloin teltat romahtivat ja kaiuttimet sanoivat itsensä irti. Tapahtuma tarjosi siis todellista extreme- urheilua, mutta onneksi sentään salamaniskuilta vältyttiin.

 

 

Kisailijat päästettiin ajoissa lämmittelemään ja valmistautumaan huikeisiin jatkobileisiin, jotka tarjosi Forte. Jatkot olivat suuri menestys ja tupa olikin täynnä kisailijoita sekä taustajoukkoja. Hyvästä suorituksesta sekä huikeasta fiiliksestä palkittiin kolme joukkuetta: USA/alumnit, Kerava sekä viime vuoden mestarijoukkue Kiina. KY-Sport kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita!

Kuvat: Laura Vähäsaari