Perjantaina 26.9. järjestettiin Kulttiksen tämän syksyn toinen excursio Turun Klubilla, jossa kauppatieteilijät pääsivät nauttimaan Stand Up Turku komiikkafestivaalin annista. Lavalla meitä viihdyttivät Tommi Mujunen, Tommi Tuominen, Niko Kivelä ja aina yhtä hauska Sami Hedberg.

Omalta osaltani excursio meinasi mennä melkein ohi, kun Klubin kolmoskerroksen sijasta painelinkin narikasta toiseen kerrokseen, jossa esiintyi ilmeisesti vähän vähemmän tunnetumpia koomikoita (ainakin yleisöä oli viidesosa meidän esitykseemme verrattuna). Muutaman paniikinomaisen puhelun jälkeen löysin tieni ylös takaisin omieni sekaan, vaikka jouduinkin katsomaan ensimmäisen puoliajan seisten baaritiskin luota (mikä lopulta osoittautui paremmaksi paikaksi seurata esitystä kuin Klubin täyteen ahdetun tanssilattian penkkirivistöltä).

Tommi Mujunen toimi esityksen juontajana. Mies oli minulle ennestään tuntematon, mutta onnistui naurattamaan muutamilla jutuillaan. Ensimmäinen varsinainen esiintymisvuoro annettiin Niko Kivelälle, joka sai ainakin minut eniten nauramaan. Käsikirjoitettuja juttuja Kivelä ei ehtinyt esittää kuin oikeastaan muutaman, sillä mies keskittyi pääasiassa keskustelemaan yleisön kanssa ja roastaamaan yhtä epäonnista pariskuntaa, joka oli kaikkien muidenkin koomikoiden silmätikkuna. Itse arvostan taitoa heittää läppää lennosta, joten annan Kivelälle esityksestä ”hmmm… kymmeneeen…” (lisää Jorma Uotisen ääni).

Kivelän esitystä seurasi väliaika, jonka aikana nautin karpalonmakuisen Schweppes-hiilihappojuotavan ja kävin vessassa. Se oli hyvää. Juoma siis.

Toisen puoliajalla toivotettiin lavalle tervetulleeksi Tommi Tuominen Mujusen esittelemällä. Myös tämä kaveri oli minulle tuntematon ja ainakaan alussa en ihan lämmennyt miehen jutuille. Loppua kohden meno kuitenkin parani ja läpät ruotsinkirjasta saivat yleisön liekkeihin. Ruotsalaisvitsit toimivat aina. Illan pääesiintyjä Sami Hedberg nousi lavalle viimeisenä. Tuttuun tapaan hän nauratti yleisöä hassuilla ilmeillään ja äänillään. Pari puliveivaria nakersivat kuitenkin katseluelämystä, sillä nämä huutelivat jatkuvasti ”PANETTAA” ja ”LÄSKI” huutoja. Hedberg selkeästi häiriintyi näistä huuteluista ja oli mielenkiintoista seurata, miten ammattiesiintyjä tilanteen hoitaisi. Hedberg päätti näyttää heille keskisormea. Ihan hyväksyttävä ratkaisu.

Kaiken kaikkiaan stand up-iltamamme oli oikein onnistunut: esiintyjät olivat hyviä ja vetivät vertoja viime vuoden esiintyjille. Tunnelma oli katossa ja kukaan ei lopulta eksynyt. Illan päätteeksi halukkaat lähtivät muutamille Bar neloseen ja se on tarina toiseen kertaan.

Ville Pakarinen
Kulttiksen excursiovastaava 2014