Uudella Sportilla alkaa olemaan hallituskauden ensimmäinen kvartaali takana, ja onkin aika katsoa mitä ensimmäiseen kolmeen kuukauteen mahtuu.

Vuosi starttasi normaaliin tapaan viikkovuoroilla. Tammikuu jatkettiin vanhaan tapaan, mutta helmikuulle muutimme vuorojen paikkoja hieman jäsenistön toiveiden mukaisiksi. Uudet vuorot toimivat hyvin, ja kokeiluksi suunnitellusta järjestelystä tuli ainakin toistaiseksi pysyvä. Nykyään siis pelataankin sunnuntaisin ensin futsalia jonka jälkeen säbää. Torstain futsal-vuoron paikan otti toinen säbävuoro. Kevään aikana toimintaansa aloitellut TSE-Sport on saatu houkuteltua lenkkeilemään kanssamme, joten Parkin lenkille voi tulla tiistaisin kuuntelemaan alumnien viisaita ja vähemmän viisaita neuvoja.

Ensimmäinen isompi tapahtuma johon KY-Sport lähti tänä vuonna, oli MM-Kyykkä Tampereen Hervannassa. Hieman toivottua vähäisemmästä lähtijämäärästä huolimatta, reissu oli menestys: Boomarit peitottiin sekä kyykässä, että beer pongissa! Tämä yksi alkuvuoden erikoisimmista ja hauskimmista reissuista tullaan uusimaan ensi keväänä. ”Ihan huikeeta, mä ainakin lähen” – Viestintävastaava 2014

Joukkuerintamalla myllerretään tänä keväänä oikein kunnolla. Kohta jo vuoden vanha FC KY-Sport jatkaa kesällä 5. Divarissa, ja Beaver Hunters sekä Hunks suorittavat vahvasti tuttuun tapaan. Myös kovasti hypetetty TuKY cheer on saanut toimintansa aloitettua mallikkaasti, ja reenaakin viikoittain iskerillä. Lajiskaala laajenee huomattavasti syksyä kohden, kun pari vanhaa joukkuetta herätetään henkiin. Taukoa pitänyt SBS KY-Sport tulee edustamaan TuKY-henkeä salibändyn saralla, ja jo jonkun aikaa poissa kuvioista ollut KY-Jets lähtee dominoimaan Turun lätkäkaukaloita.

Kuukauden lajit starttasivat ratsastuksella. Laji oli melkoinen menestys, varsinkin zorro-asuisten miespuolisten opiskelijoiden keskuudessa. Helmikuussa päästiin tutustumaan japanilaiseen hengen ja ruumiin harjoitteluun kendon muodossa, sekä maaliskuussa rääkkäämään itseään huippusuositulla Crossfitillä. Lajeja on tänä vuonna tarkoitus ottaa laajalta skaalalta, jokaisella jotakin meiningillä.

Vuoden 2014 KY-Sport sai onnekkaasti osakseen talviolympiavuoden. Tämähän tarkoittaa sitä, että kevääseen mahtuu kaksi lätkäkisakatsomoa. Olympialaisia jännitettiinkin helmikuun aikana parkin alakerrassa sellaiseen malliin, että ilmastointi tukkeutui tunnelmasta. Superbowl tarjosi ehkä tuloksensa puolesta vähemmän jännistystä, mutta meininki ei siitä kärsinyt.

Sportin kevät huipentuu KYlumpialaisiin 16.4. Jo vuodesta 1976 järjestetyt kylterikisat täyttävät yläkentän jälleen erilaisita joukkueista Kiinasta Keskimaahan. Perinteitä kunnioittaen tullaan kisailemaan kirjanpidossa, veronkierrossa, SEFE-aidoissa, sekä muissa lajeissa. Ehkäpä tänä vuonna repäistään ja kokeillaan jotain aivan uutta..

KYlumpialaiset kuuluvat joka TuKYläisen yleissivistykseen,  joten kisailme päälle ja joukkue kasaan!

Tähänastinen työntäyteinen kevät on sujunut näin mallikkaaksi aivan huikean hallitukseni ansiosta. On helppoa luotsata porukkaa, joka on jo hoitanut hommat kun menet kysymään heiltä mitenkäs duuni sujuu. Kiitokset siitä heistä joka ainoalle!

Eespäin kevättä ja kohti KYlumpialaisia!

Juuso Mykkänen

Liikuntavastaava 2014