No niin, tässä sitä taas ollaan. Uusi koulu, uusia kasvoja ja uusia kuvioita. Uudet puput ovat saaneet syötyä ensimmäisen porkkanansa; perehdytysviikko on takanapäin. Nyt on pupujen aika loikkia kohti seuraavaa porkkanaa eli ensimmäistä kunnon kouluviikkoa!

Kuvahaun tulos haulle studying bunny

Informaatiota on tullut varmasti monesta suunnasta ja monelta eri taholta. Puolet kaikesta tiedosta on saattanut mennä yhdestä korvasta sisään ja toisesta ulos. Mutta ei se haittaa! Vähän hukassa saa aluksi ollakin. Pieneksi avuksi Edunvalvontajaosto tiivisti teille pupuille muutaman vinkin ensimmäisille viikoille:

1. Aloitetaan tärkeimmästä, eli ruoasta. Opiskelijaravintolat ovat yleensä 12-välkällä tupaten täynnä, ja niin on myös meidän Monttu. Maksamisen nopeuttamiseksi kannattaa hankkia Montun ruokalipukkeita, jotka saa ostettua etukäteen Mercan kahviosta tai itse Montusta. Lisäksi käteisjono kulkee useasti nopeammin kuin korttijono, joten varautuminen käteiseen voi olla nokkela veto.

2. Ruokailuun liittyen on tärkeää myös saada opiskelijakorttiin voimassa oleva lukuvuositarra, jonka saa TYY:n toimistolta. Näin pystyt varmistamaan, että saat niin ruoka- kuin myös muut opiskelijaetusi. TYY:n toimisto sijaitsee 28.8. eteenpäin Assarin ullakon vieressä. Lukuvuosi-ilmoittautumisen vahvistus kannattaa tulostaa, kunnes tarra on paikoillaan.

3. Aamuluennot alkavat normaalisti ensimmäisellä tunnilla kello 8.15, jolloin yleensä sovitaan jatkolle alkuajaksi kello 8.30. Ajoissa kannattaa olla, jos haluaa varmistaa pääsynsä kurssille.

4. Opiskelurauha kanssaolijoille tulee ottaa huomioon. Luennoille tullaan ajoissa, eikä sinne mennä vaihtamaan kuulumisia kavereiden kanssa -sitä varten meillä on onneksi Merca.

5. Luokka tai jokin muu paikka hukassa? Apua saa esimerkiksi aulan info -pisteestä tai vaikkapa aulassa sijaitsevasta kosketusnäytöstä, josta löytää muun muassa koulun kartan. Vanhempia opiskelijoita saa varmasti myös nykäistä hihasta neuvoa varten!

6. Kirjastokortti kannattaa hankkia jo ensimmäisellä kouluviikolla, jotta tarvittavat kirjat saa laitettua ajoissa varaukseen. Kortin saa haettua kirjastosta ja kirjojen palautus onnistuu myös muihin yliopiston yksiköiden kirjastoihin (lukuun ottamatta yö- tai viikonloppulainoja).

7. Luentoprujuja ja kielten kirjoja saa ostettua koulun kirjakaupasta, Wanhasta Narikasta, ja ne kannattaakin hankkia jo ensimmäiselle luennolle.

8. Jos haluat tavaroillesi säilytystilaa, niin koulun käytävältä löytyy säilytyslokeroita. Sellaisen saa hankittua toiminnanjohtajalta. Hänet löytää TuKYn toimistolta päivystysaikoina.

9. Koulun naulakot saattavat täyttyä takeista, joten omaa takkia voi joskus olla vaikea löytää muiden joukosta. Tämä tulee talvella olemaan oikeasti ongelma (believe me!), joten etenkin silloin kannattaa kehittää joku systeemi millä oman (mustan villakangas)takin löytää, esim. laittaa se aina tiettyyn kohtaan.

10. Koulun halvimmat kahvit saat Wanhasta Narikasta saatavalla 10-kahvin kortilla.

 

Eiköhän se syksy lähde tästä vauhdilla käyntiin. Tsemppiä ja iloa opiskeluun!

Terveisin
Edunvalvontajaosto