Kuten moni varmaan onkin jo huomannut, niin 20.tammikuuta Turun Kauppakorkeakoululla räjähtää käyntiin ContactExpo 2016 -messut. Tässä olisi pieni käytännön opas siitä miten messuille kannattaa valmistautua, jotta messuista saa irti 102% hyödyn.

Varmista hyvä ensivaikutelma:

Ensivaikutelmahan muodostuu jo muutamassa sekunnissa, joten kannattaa todella panostaa ensikohtaamiseen. Internetin ihmeellinen maailma on pullollaan loistavia oppaita hyvän ensivaikutelman luomiseen, mutta näillä neljällä perusasialla pääsee jo pitkälle:

Mitä ikinä teetkin, ole oma itsesi. Olemme kaikki uniikkeja ja persoonallisia olentoja. Emme voi tietää etukäteen minkä tyyppistä ihmistä yritys juuri nyt joukkoihinsa etsii. Positiivinen asenne on kuitenkin yleensä minimivaatimus.

Pukeutuminen kertoo ihmisestä paljon. Pukeudu sen mukaisesti, millaisen ensivaikutelman haluat antaa itsestäsi.  Hätätapauksessa kysy äidiltäsi neuvoa. Pukeutumisen tulee olla edustava, vaikka ihan CV kuvan ottamista varten.

Tee taustatyösi tutustumalla yrityksiin etukäteen. Näin osoitat mielenkiintosi yritystä kohtaan ja pystyt keskustelemaan luontevammin yrityksen edustajien kanssa. Sinun ei tarvitse tehdä salapoliisityötä, mutta mitä enemmän tiedät yrityksestä, sen parempi. Myös CV:n päivitys ja tulostus päivää varten on hyvä idea!

Keskustele, keskustele, keskustele. Messut on järjestetty sinua varten, joten nyt on se hetki kun kannattaa rohkeasti mennä keskustelemaan yritysten edustajien kanssa. Mene siis rohkeasti ständeille ja esitä vaikeitakin kysymyksiä.

Aikatauluta messupäiväsi

Ohjelma löytyy kokonaisuudessaan Facebook sivuilta ja messulehdestä.

Messuständit ovat auki koko messujen ajan. Kannattaa tutustua jo etukäteen miettiä millä ständeillä haluat ainakin ehtiä käymään. Tarkista myös muu messuohjelma, että saat kaiken sinua kiinnostavan mahtumaan messupäivän kalenteriisi. Kyllä niillä luennoilla ehtii istumaan vielä joku toinenkin päivä.

Saara-Sofia Siren tulee puhumaan koulullemme. Siren on koulumme alumni, mutta myös rautainen osaaja niin yritysmaailmassa, kuin politiikassakin. Nappaa parhaat ideat miten kauppatieteet yhdistyvät politiikan kanssa ja kuinka nuori nainen on  ehtinyt tehdä elämässään jo kaikenlaista. Lisää Sirenistä tästä linkistä. Hänelle saa tulla myös esittämään kinkkisiä kysymyksiä, mikäli samanlainen ura kiinnostaa.

CV ja LinkedIn -klinikalla voit hioa hakupaperisi ja LinkedIn -profiilisi kuntoon HR-alan ammattilaisen ohjeistuksella. Parhaimman hyödyn saat kun otat mukaan oman CV:si ja jonkin tietotekniikan keksinnön, jolla voit esitellä omaa LinkedIn – profiiliasi.

CV-kuvauksessa sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä Suomen Ekonomien piikkiin kuvauttamaan itsesi ammattitaitoisen valokuvaajan käsittelyssä. Muistathan pukeutua hyvin.

TSE for the Future Forum on Turun Kauppakorkeakoulun järjestämä tilaisuus, jossa tutustutaan yritysten keinoihin ennakoida tulevaa. Seuraava työpaikkani on piilotyöpaikka – workshopissa tutustutaan erilaisiin mahdollisuuksiin hankkia työtä oma-aloitteisesti. Näihin kahteen tilaisuuteen pitää sitten ilmoittautua erikseen (kts. Facebook).

Lisäksi päivän aikana järjestetään erittäin ajankohtainen Henkilöbrändäys – luento, Luennolle ei ole erillistä ilmoittautumista, mutta paikalla kannattaa olla hyvissä ajoin. Luvassa on tietenkin vielä myös pientä yllätysohjelmaa, joten kannattaa pitää korvat höröllä ja virittää omat vastaanottimet tiukasti ContactExpon some – taajuuksille!

 

12540243_10205544879247383_244225354_n Ville Tynys

ContactExpo toimikunta 2016

Markkinointitiimi