Jälleen on tullut aika vuosittaisten akateemisten rekrytointimessujen, jotka jo 25:ttä kertaa kokoavat koulumme Merca-torin täyteen kontakteja, yrityksiä ja uraa rakentavia opiskelijoita lähes kaikista Turun korkeakouluista. Tänä vuonna messut järjestetään ensimmäistä kertaa uudella nimellä: Contact&Career!

The Career of Your Choice!

Viime vuonna Alf Rehn ylisti uskallusta olla erilainen ja tehdä persoonallisia valintoja opiskeluissa ja työelämässä. Tänä vuonna messujen teemana onkin erilaiset valinnat ja niiden vaikutus työuraan. Messujen puhujat on valittu teema mielessä pitäen ja päivä huipentuu kolmeen huippuluokan puhujaan, joista Jethro Rostedt, turkulainen toimitusjohtaja ja kiinteistövälittäjä avaa luentosarjan omien valintojen tekemisen tärkeydestä kello 12.00. Tämän jälkeen klo 13.00 Suomen Procter&Gamblen maajohtaja Jonathan Grant valottaa meille 11 vuoden työuransa erilaisia vaiheita Fortune-lehden tilastoissa viime vuoden viidenneksi ihalluimmassa yrityksessä. Kello 14.15 luentosarjan lopettaa yrittäjä ja kansanedustaja, Jani Toivola, joka luennollaan peräänkuuluttaa rohkeutta seisoa omien valintojen takana ja muistuttaa, että suorin tie ei ole ainoa vaihtoehto. Luento vie kuulijan Helsingin lähiöistä New Yorkin kautta Kenian viidakkoon, mutta lopulta puhuja löytää itsensä Suomen eduskunnasta. Miten tässä näin kävi? Luennot pidetään Osuuskauppa-salissa.

Messut tarjoavat kaikille vuosikurssiin katsomatta erinomaiset edellytykset löytää esimerkiksi kesätöitä, harjoittelupaikkoja ja kontakteja, jotka voivat toimia ponnahduslautoina meidän jokaisen työuralla. Kaikki messuilla olevat yritykset haluavat päteviä tulevaisuuden ammattilaisia palkkalistoilleen ja juuri siksi nämä yritykset ovat saapuneet messuille. Ennen yritysten edustajille esittäytymistä kannattaa ansioluettelo hioa kuntoon CV-klinikalla, jossa ammattilaiset antavat vinkkejä erottuvan CVn ja työhakemuksen tekoon.

Kiinalaisen filosofin sanoin: ”Valitkaa työ, jota rakastatte, niin teidän ei tarvitse tehdä töitä enää päivääkään elämässänne.” Your career is your choice!

Mukana tänä vuonna muun muassa seuraavat yritykset:
Kesko
KPMG
Ernst&Young
Nordea
Accenture
L’oréal
OP-Pohjola
Deloitte
Metso
Sampo pankki
Procter&Gamble
Borenius
Academic Work
Handelsbanken
IF
TeliaSonera
Alexandria Pankkiiriliike
Academy Access
ELSA Step
AIESEC
Boost Turku