KaupSu

KaupSu 2014 fiilistelyä.

Ensimmäiset hallitustenvaihdokset käynnistyvät tällä viikolla. HALVA-hypetyksen kiihtyessä monella varmasti käy mielessä niinkin hullu ajatus kuin oma ehdolle asettuminen.

Mielessä pyörii lukuisia kysymyksiä. Mitä annettavaa hallituskokemuksella on minulle? Oppisinko jotain uutta? Onko se hauskaa? Vai mahtaako ylimääräisten tehtävien ottaminen olla puhdas rikos mielenterveyttä vastaan? Mitä jos minua ei valita? Noloa…

Näitä samoja asioita pyörittelin pupuna mielessäni tasan vuosi sitten, kun CIA TuKY haki uusia jäseniä hallitukseensa. Päätin kuitenkin ottaa härkää sarvista ja hakea. Mitä kävikään? No ei meikäläistä valittu. Eikä se maailma siihen kaatunut.

Jostain kumman syystä kuitenkin päivittelen nytkin tätä blogia. Viime keväänä hallitukseemme tarvittiin uusi jäsen korvaamaan vaihtoon karannutta koulutuspoliittista vastaajaa. Syksyn hakukirjeeni ansiosta minulle soitettiin, ja otin ilomielin pestin vastaan. Hallituksemme uusimpana jäsenenä minusta tuntuu, että voisin olla sopiva kertomaan tuoreimpia fiiliksiä siitä, millaista puuhaa hallituksessa duunaaminen oikeastaan on ja mitä se tekijälleen antaa.

Puoli vuotta CIA TuKYn miehistössä on hujahtanut hurjaa vauhtia. Alkuun kaikki tuntui hirveän vieraalta, ja minulla oli lievästi sanoen pallo hukassa. Ensimmäisenä tehtävänäni sain hankkia André Chakerin, Veikkauksen neuvonantajan koulullemme kansainvälisyys-viikon avauspuhujaksi. Shokki. Mikä herranisä on KV-viikko, kuinka isoja pamppuja saadaan puhumaan koululle ja hitto miksi minun piti pistää lusikkani tähän soppaan.

Viikottaiset kokoukset pöytäkirjoineen, tapahtumien perinpohjainen suunnittelu ja omien vastuutehtävien ottaminen, muun muassa Kaupsu-rastin ja sitsien suunnittelu ja Language cafen organisointi olivat yhtä kaikki minulle uutta. Valehtelematta voin sanoa, että tämä aiheutti harmaita hiuksia. Mutta arvatkaa mitä! Se kannatta.

Puolen vuoden aikana olen oppinut mielettömän paljon. Taskusta löytyy tapahtumien järjestämisen ABC, uskallusta ottaa vastuuta ja enemmän tarmoa tarttua ennestään tuntemattomien asioiden hoitoon. Enkä todellakaan ole unohtanut kirjata tätä CV:hen.

Hallitushommiin ryhtyminen ei ole kannattavaa pelkästään järkisyistä. Se on myös hauskaa. Olen tutustunut mahtaviin tyyppeihin, joiden kanssa tiet eivät välttämättä olisi koskaan törmänneet. Viimeisinmpänä mielessä on onnistunut kansainvälisyysviikko; paljon stressattu André Chakerin puhe oli menestys. Kirsikkana kakun päällä keikkuu täydellisesti onnistuneet supersankari-sitsit. Olo on ylpeä. Mahtavaa katsoa taaksepäin kaikkea sitä, mitä on saanut aikaan. Tämä fiilis voittaa kevyesti pienen matkan varrella kohdatun stressin.

Kannattaa siis ihan ehdottomasti olla aktiivinen, ja hakea mukaan toimintaan! CIA TuKYn hallituksen vaihdos muiden mukana häämöttää edessä, joten on jännä nähdä, millaiset mahtavat tyypit tarttuvat ruoriin seuraavaksi vuodeksi.

Emma Vuorenmaa
Coordinator for Educational Affairs
Committee for International Affairs
The Association of the Economics Students of Turku