Uusi lukuvuosi on jälleen startannut ja rakkaan klubimme juhlavuosi on jatkunut vauhdikkaasti! Maanantaina 15.9. järjestimme Pupuinfo-tastingin uusille opiskelijoille, meidän ihanille pupusille! Tasting oli kaikin puolin menestys ja se täyttyi tapansa mukaan ennätysnopeasti. Ja mikä parasta – klubimme sai kunnian tutustua moniin suuriin viinin ystäviin, joita toivottavasti näemme jatkossakin tapahtumissamme! Hyvin vedetty puput!

PupuinfoPupuinfossa maisteltiin kolmea eri viiniä Itävallasta, Portugalista ja Espanjan Kataloniasta. Tunnelma Parkilla oli jälleen tiivis ja lämmin. Viinejä maisteltiin aluksi hallituksen johdattamana ja lopuksi omaan tahtiin muiden kanssa seurustellen. Vauhdikasta keskustelua käytiin muun muassa viinien mausta, väristä ja tuoksusta, joista jokainen saikin kirjoitella muistiinpanoja omaan tasting-pohjaansa. Yhden mielestä portugalilainen punaviini, Fonte do Beco 2011, maistui nahkaiselta, toisen mielestä tammiselta. Kolmas taas rehellisesti totesi sen maistuvan pahvilta. Itävaltalaista Leth Duett Riesling & Veltner -valkoviiniä kuvailtiin muun muassa adjektiivein petrolinen ja mineraalinen, kun taas katalonialainen cava, Jaume Serra Brut, oli maistajien mielestä paahteista ja sitruksista. Lopuksi jokainen arvioi viinit asteikolla 0-2 ja kertoi vuorotellen antamansa pisteet ääneen ja esitteli itsensä seurueelle. 

Ylivoimaiseksi voittajaksi todettiin hedelmäinen Leth Duett Riesling & Veltner 2013 –valkkari, jota seurasi Helsingin Sanomien cava-testinkin voittanut Jaume Serra Brut!

Pupuinfo3Wiiniklubin entinen puheenjohtaja Pietari Paakkola oli myös ilahduttamassa meitä VineaShop-yrityksensä (www.vineashop.fi) esittelyllä, josta muistutuksena vielä klubimme jäsenille: kaikista VineaShopin normaalihintaisista tuotteista saa 15% alennusta! Esityksen päätteeksi arvottiin huikea määrä viiniaiheisia palkintoja, muun muassa lahjakortteja VineaShopiin! Sokerina pohjalla Pietari vielä hemmotteli tastingseuruetta tarjoamalla lasillisen eleganttia ja viettelevää Carrington Vintage Brut 2012 –kuohuviiniä, mikä osoittautuikin kerrassaan täydelliseksi lopetukseksi onnistuneelle tasting-illalle!

Mikäli et kuulunut tastingiin päässeiden onnekkaiden pupujen joukkoon, fear not! Tuleva lukuvuosi on täynnä hassun hauskoja tapahtumia, jossa päästään taas yhdessä maistelemaan makuaisteja kutkuttelevaa elämän eliksiiriä! Varautukaa jo nyt ympyröimään kalenteristanne päiviä, sillä luvassa on pian niin rapujuhlat (28.10.), Beaujolais Nouveau -tasting (20.11.) kuin hallituksen vaihto ja pikkujoulutkin (2.12.) – ensiviikkoista upeaa klubimme 20-vuotisvuosijuhaa (3.10.) unohtamatta!

Nyt siis viimeistään on aika liittyä Wiiniklubin jäseneksi ja sähköpostilistalle sekä tykätä klubistamme Facebookissa! Seuraavassa kirjoituksessa on luvassa tarkkaa reportaasia legendaarisista Wiiniklubin vuosijuhlista tyylikkäässä Aurajoen helmessä, Aula Caféssa! Toivottavasti nähdään siellä!

Kippis! Salud! Chin chin! Santé! Cheers! Prost! ja Hölökyn kölökyn!

Aini / sihteeri