Ensimmäisen kerran järjestettävät opiskelijoiden amerikkalaisen jalkapallon SM-kisat pelataan 1.4. Turussa Caribia Areenalla. Viime metreillä koko viikonlopun turnaus kutistui peruuntumisten johdosta sunnuntain finaaliotteluihin. Sekä naisten että miesten finaaleissa nähdään Yliopiston joukkueet ja molemmisa edustettuna myös TuKY:läisiä! Miesten finaalissa UTU Beaver Hunters kohtaa TUAS Tornadoes:n AMK:sta ja vastaavasti naisten finaalissa UTU Damers kohtaa ÅA IN1os:n. Otteluajat löytyvät alempaa.

Kahden kuukauden uurastus

OSM-kisat

Korkeakoulujenkkifutiksen runkosarja on nyt takana. Lohkojen voittajiksi selvisivät Turun yliopiston UTU Beaver Hunters sekä maalieron turvin Tampereen korkeakoulujen TCFA Rotwalli.

Turun lohkossa UTU Beaver Hunters otti selvän lohkovoiton kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla. Turun ammattikorkeakoulun TUAS Tornadoes sijoittui toiseksi kahdella voitolla ja viimeistä sijaa pitää Åbo Akademi 09ers yhdellä voitolla. Turun lohkon ottelut olivat tasaisia ja monivaiheisia, joissa puolustusta ei säälitty. Jokaisen lohkon joukkueen pistekeskiarvo on yli 29 pistettä per peli.

Lohkon paikalliskamppailut keräsivät hyvin yleisöä paikalle. Lähes aina katsomossa oli yli satapäinen yleisö. Potin räjäytti naisten ottelu Åbo Akademi IN10s – UTU Damers, jossa katsojia oli lähemmäs neljääsataa. IN10s vei huikean ottelun nimiinsä pistein 33–28.

Muun Suomen lohkossa TCFA Rotwalli ja Jyväskylän yliopiston Renegades pelasivat ristiin ja voittivat molemmat ottelunsa Vaasan korkeakoulujen Wasa Dogsia vastaan. Rotwallin ja Renegadesin paremmuuden ratkaisi lopulta vain maaliero. Dogs jäi lohkon viimeiseksi vailla voittoja.

Muun Suomen ottelut olivat yhtälailla maalijuhlaa, mutta ennalta arvaamattomia. Aluksi näytti siltä että Jyväskylä marssisi voittoon, kunnes matka katkesi 33-0 tappioon Tampereella. Hitaasti lämmennyt Vaasa alkoi pistää tosissaan muille hanttiin runkosarjan loppupuolella.

Ensimmäinen lajissaan

Nyt katseet kääntyvät ensi viikonloppuna järjestettäviin opiskelijoiden SM-kisoihin. Amerikkalaisen jalkapallon ensimmäiset OSM-kisat pelataan Turussa Caribia-Areenalla sunnuntaina 1.4.

TCFA Rotwalli ja Wasa Dogs jättäytyivät viime hetkellä pois opiskelijoiden SM-kisoista. Molemmat olivat kärsineet mm. avainpelaajien loukkaantumisista, minkä vuoksi he eivät kykene saamaan tarpeeksi pelaajia turnaukseen. Tampereen ja Vaasan poisjäämiset tulkitaan luovutuksina välierissä, joten ensimmäisestä OSM-tittelistä kamppailevat UTU Beaver Hunters ja TUAS Tornadoes. Tämän vuoksi lauantain pelit sekä sunnuntain pronssiottelu joudutaan perumaan.

Jyväskylä Renegades ei ollut alun perinkään ilmoittautunut turnaukseen, eikä Åbo Akademi 09ers saisi näin lyhyellä varoitusajalla kilpailukykyistä joukkuetta mukaan kisoihin.

Joukkueet yrittivät koota rivejään viimeiseen asti ja on valitettavaa että luovutukset tapahtuvat näin lähellä sarjan loppuhuipennusta. Naisten ja miesten mestaruuksista taistellaan Caribia Areenalla kuitenkin alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Naisten mestaruudesta kamppailevat jo kertaalleen kohdanneet Åbo Akademi IN10s ja UTU Damers.

Pääsylippu finaalipäivään maksaa 10 euroa ja opiskelijoille 7 euroa. Lipunmyynti tapahtuu Turun kampuksilla ja tapahtumapaikalla. Turun Yliopiston kampuksella lippuja saa ennakkoon Wanhasta Narikasta ja Yliopistonmäen Kirjakaupasta.

Opiskelijoiden SM-kisojen otteluohjelma:

1.4. sunnuntai mitaliottelut joiden jälkeen palkintojenjako
klo 13:30 – naisten finaali
klo 16:30 – miesten finaali

Tapahtuma facebookissa: https://www.facebook.com/events/320239608036149/

Alkuperäinen artikkeli: SAJL