Turun kauppakorkeakoulun kurssi ”Business development laboratory: turning ideas into business” on saanut kunniamaininnan Suomen Ekonomiliitto SEFEn vuosittain järjestämässä ekonomiopetussaavutuskilpailussa. Kilpailun teemana tänä vuonna oli innovatiiviset opetusmenetelmät.

Kunniamaininnalla palkittu Yrityskehityslaboratorio-konsepti on ensi vuonna yhdistyvien Turun kauppakorkeakoulun ja Turun yliopiston yhteistyötä, jossa yliopistot voivat hyödyntää toistensa vahvuuksia. Mukana yhteistyössä on myös Turku Science Park.

Yrityskehityslaboratorion tarkoituksena on edistää tutkimuslähtöistä liiketoimintaa. Yrityskehityslaboratoriossa Turun kauppakorkeakoulun ja Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan opiskelijat työskentelevät yhteistyössä yliopistotutkijoiden kanssa tutkijoiden liikeideoiden kaupallistamiseksi.

– Kunniamaininta on tunnustus siitä, että olemme luoneet innovatiivista opetusta, jota opiskelijat arvostavat. Menestyksen taustalla on yliopistoyhteisön ja yrityselämän välinen yhteistyö, joka on hyödyttänyt kaikkia osapuolia, sanoo projektipäällikkö Vesa Hautala, joka on työskennellyt Yrityskehityslaboratorion parissa alusta asti.

Yrityskehityslaboratorio toteutettiin ensimmäisen kerran keväällä 2007. Keväällä 2010 laboratoriokausi pyörähtää käyntiin jo neljännen kerran.

Opiskelijoiden arvostamaa opetusta

Vuoden 2009 kilpailussa etsittiin opetusjaksoja, joissa on hyödynnetty oppimista tehostaneita, uusia opetusmenetelmiä. Lähtökohtana oli opiskelijoiden oma näkemys ja kokemus oppimisesta. SEFEn kilpailuraadin mukaan kunniamaininnan saaneet opetusjaksot kannustavat opiskelijoita monitieteellisen oppimiseen ja ajatteluun myös perinteisen akateemisen oppimisen ulkopuolelle.

Kunniamaininnan SEFEn kilpailussa sai myös Vaasan yliopiston kurssi ”Henkilöstön kehittäminen ja työhyvinvointi”. Varsinainen ekonomiopetussaavutuspalkinto jätettiin tänä vuonna myöntämättä. Kunniamaininnat jaettiin kauppatieteellisen alan valtakunnallisessa tapaamisessa Kuopiossa 17. elokuuta.