Yrittäjyys on uusien mahdollisuuksien ja ratkaisujen luomista epävarmoissa oloissa. Esimerkiksi Skypen ja Applen menestys perustuu yrittäjyyteen. Skype syntyi yrittäjämäisen toiminnan ansiosta ja Apple nousi nykyiseen menestykseensä yrittäjyydellä. Yrittäjyys on innovatiivista toimintaa, jonka tuloksena olemassa olevat yritykset uudistuvat ja uusia yrityksiä syntyy.

Turun kauppakorkeakoulussa tarjolla olevan NY Oma yritys -kurssin tavoitteena on tarjota opiskelijoille käytännön kokemuksia yrittäjyydestä ja tilaisuus soveltaa aiemmin oppimaansa teoriatietoa aidossa liiketoimintaympäristössä. Kurssilla opiskelijat perustavat pienryhmissä yrityksen lukuvuoden 2013–2014 ajaksi. Yritys toimii oikeilla markkinoilla tarjoten tuotteita tai palveluita asiakkaille. Kurssi tarjoaa erinomaisen pohjan omien ideoiden luomiseen ja liiketoiminnassa tarvittavien taitojen kehittämiseen.

Vastaavaa kurssia järjestetään samanaikaisesti muissa korkeakouluissa ympäri Suomea. Kurssi huipentuu valtakunnalliseen finaaliin, jossa opiskelijat kilvoittelevat keskenään parhaasta yritysideasta. Palkintoina voittajille on mm. Hyundain lahjoittama 15.000 euron sijoitus omaan yritykseen ja pääsy Suomen edustajana NY Oma yritys -kurssin Euroopan finaaliin. Käy katsomassa vuoden 2013 valtakunnallisesta finaalista ja sen huikeista palkinnoista Kauppalehdestä.

Kurssilla ei ole tenttiä eikä perinteistä luento-opetusta, vaan oppiminen tapahtuu pienryhmissä aloitettavan liiketoiminnan kautta (10 op).

Jos haluat rikkoa rajoja ja tehdä asioita uudella tavalla, niin ilmoittaudu NY Oma yritys -kurssille 9.9.2013 mennessä sähköpostitse: pekka.stenholm@utu.fi

Lisätietoja:

– Turun yliopiston ja kauppakorkeakoulun opiskelijat: pekka.stenholm@utu.fi ja tommi.pukkinen@utu.fi sekä kauppakorkeakoulun opinto-opas (YR7 NY Oma Yritys)