Maaliskuussa Kårenin lavan valloittaa ja yleisöä hauskuuttaa uskomaton yhdeksän hengen näyttelijäpoppoo! Esittelyt ja kuvat puhuvat puolestaan – kevään ensi-illalta sopii odottaa suuria.

Emma Bowles, ohjaaja

emmaHello! Nimeni on Emma Bowles ja olen vuosien 2016 ja 2017 TuKY-Speksien ohjaaja. Viime vuosi jätti ikuisen, ihanan jälkensä minuun enkä voinut olla hyppäämättä jälleen speksin karhumaiseen syleilyyn. Niin se speksin speksikkyys spvain spvie spielusi spmennessään. Höhö. Tämän vuoden speksistä tulee vähintään yhtä huikean spuikea kuin viime vuonna!
Sprakkaudella, spohjaaja Spowles. SPJEE.

Tuulia Valaja, apulaisohjaaja

Olen viidennen vuosikurssin ja neljännesvuosisadan iän virstaanpylväät saavuttanut leikkisä hassuttelija, jolta saattaa ajatus katketa useintuulia, mutta puhe harvoin. Tällä hetkellä vietän myös fuksisyksyä opettajankoulutuslaitoksen puolella kasvatustieteiden (ei humanistisessa, vaikka kohtuuttoman moni kanssakylteri niin olettaakin) tiedekunnassa, mutta TuKY-Speksistä en halunnut jäädä pois. Viime vuonna tein yhden elämäni parhaista päätöksistä lähteä mukaan speksiin ja heiluin lavalla näyttelijän roolissa. Sulavan joutsenen sijaan suoritukseni muistutti enemmän kananlentoa, josta viisastuneena päätin siirtyä toteuttamaan luovuuttani taustalle. Kesä sujui käsikirjoituksen parissa enkä syksyn tullen ollut vielä valmis päättämään työskentelyä TuKY-Speksin 2017 parissa. Päässäni helmikuusta asti pyörinyt ajatus apulaisohjaajaksi hakemisesta tuntui yhä varsin luontevalta ja onnekseni tähän päädyin. Minulla on vahva luotto hurmaavaan kaartiimme, ja odotankin innolla sekä tulevia treenejä että maaliskuun näytöskautta!

Otto Rouhiainen

Olen 25-vuotias n:ttä vuosikurssia edustava nykyisin turkulaiseksi ylennetty entinen hesalainen. Speksissä olen aiemmin toiminut viime vuodeotton controllerina ja nyt onkin aika sysätä excelit syrjään ja pompata lavalle.  Monet TuKY-aktiivit tuntevat minut mahdollisesti jo entuudestaan, sillä olen onnistunut välttelemään opiskelua mm.  EVA:n, NESU-TuKYn, Parkkiryhmän, KY-Jetsin ja Beaver Huntersin toiminnassa. 2014 kulutin TuKYn toimiston penkkejä nykyistäkin enemmän toimiessani yhdistyksen hallituksessa. Tärkeimpänä TuKY-toimena täytyy kuitenkin mainita mallasjuomaseura Pintahiiva eeyr:n keskuskomitea vuosilta 2014 aina tähän päivään asti. Odotan innolla jo esityskautta, vaikka paljon on töitä edessä, että minustakin näyttelijä saadaan. Onneksi vaikka tää onkin rankkaa duunia niin myös tosi palkitsevaa!

Linda Hotti

lindaJou! Linda tässä, 21-vuotias tokan vuosikurssin rusakko & speksaaja alun perin Helsingistä. Viime speksissä saatoit bongata mut stagella pyörimässä tanssahtelun merkeissä, tänä vuonna pääset taasen todistamaan orastavan (vähintään Oscariin tähtäävän) näyttelijänurani ensimmäisiä metrejä. Aikaisempaa näyttelykokemusta ei multa juuri nimeksikään löydy, mutta estradilla on muuten tullut viihdyttyä lähinnä tanssihommissa ja esimerkiksi erinäisillä karaokelavoilla rokaten. Odotankin täpinöissäni tältä vuodelta uusia haasteita ja oppimisen iloa lavalla hassuttelun lisäksi. Mahti speksivuosi edessä!

Albert Koski

Toisen vuoden käsienheiluttelija ja speksiläinen sekä albertkahdennenkymmenennenensimmäisen vuoden hulttio. Viime kesän pakoiltuani todellisuutta näytellen hahmoja Muumimaailmassa totesin, että näytteleminenhän on varsin kiehtova taiteenlaji. Tästä inspiroituneena päätin jättää viime speksissä minulle suodun kitaristin roolini ja laajentaa rappiotaiderepertuaariani minulle huomattavasti tutkimattomamman näyttelemisen puolelle, sillä kuten Pikku Myy osuvasti totesi: ”Vakiintunut elämä ei tarjoa mitään jännityksiä.”

Mathilda Honkanen

mattiEstradille astuu ihmeteltäväksenne puputyttö suoraan helvetin yhdeksänneltä tasolta (jota myös Helsingiksi kutsutaan). Aiempaa näyttelijäkokemusta minulta ei löydy, mutta heittäytymisen jalon taidon olen mustelmien perusteella omaksunut syksyn riennoista. Pian nähdäänkin, tarttuuko speksistä mukaan Oscar-palkinto vaiko Golden Raspberry-pysti. Itse olen jo henkisesti valmistautunut palaamaan speksin näyttelijäkaartiin ensikin vuonna. Silloin, toivon mukaan, en esittelyjä enää kaipaa. Maaliskuussa nähdään!

Mikael Durand

Kun saavuin pienestä maalaiskylästäni opiskelemaan Turkuun, en osannut arvata, että päädyn mukaan näin siistiin juttuun kuin speksi. Nyt neljänmikaeltenä kauppis- ja speksivuotenani päädyin uudelleen näyttelemään, koska halu päästä parrasvaloihin kasvoi suureksi. Tätä ennen olen hoitanut speksin valoja, näytellyt alkoholisoitunutta mieslasta, joka hakkaa autistista pikkupoikaa, ja vastannut speksin markkinoinnista yhdessä nykyisen näyttelijäkollegani Villen kanssa. Paljon on tullut speksissä koettua, mutta Dumbledoren sanoin: olen varma että tästä tulee vielä paras speksi!

Erno Korpelaerno

Kahdettakymmenettäviidettä vuotta olemassa, viidettä vuotta kylterinä, viidettä vuotta speksissä. Oikeakätinen, lyhyt tukka ja tänä vuonna lavalla. Speksin ulkopuolella kyyninen mörkö. Ei juo kahvia. Lempipatukka on Kismet. Pesee saunan mäntysuovalla kerran vuodessa. Sisäsiisti, ei pure tuntemattomia.

Aino “Mape” Kopra

mapeOlen parikymppinen toisen vuosikurssin opiskelija, jolla on vakavia ajanhallintaongelmia ja sopimaton huumorintaju. Tähän yhtälöön speksi sopii kuin nenä päähän! Ikuisena prokrastinoijana keksin, että speksissä näyttely olisi oiva tapa vältellä noppia. Olenhan kuitenkin kriittisinä lapsuuden kehitysvuosina harrastanut teatterikerhoa intohimoisesti. Sen jälkeen kehitys onkin sitten jäänyt vähemmälle. Upea ohjaajamme ja uusi voguing-harrastus ovat tosin iskostaneet päähäni lyömättömän “fake it ‘til you make it” -asenteen, jota olenkin paradigmaattisesti soveltanut niin yksityiselämässä kuin opiskeluissa. Tämä Helsingin katujen kasvatti ja partiotyttö on varmasti aina valmiina, mitä lavalla sitten tapahtuukaan!

Jaakko Turtojaakko

Terve! Meikäläinen on Jaakko, ensimmäisen vuosikurssin liian sinisilmäinen opiskelijahujoppi Järilän pikkukylästä. Liika sinisilmäisyyteni tuli taas esille, kun minulle väitettiin impron olevan kivaa ja speksin olevan aivan mahtavaa. No, nyt ihmettelen miten tähän näyttelijäksi oikein päädyinkään, samalla odottaen miten mahtavaa tästä tuleekaan! Ehdottomia vahvuuksiani on häpeilemättömyys sekä pieniin tiloihin ahtautuminen, jotka molemmat ovat pitkän harjoittelun seurausta. Nähdään esityksissä!

Ville Pakarinenville

Vaikka jo kerran vannoin, että omat speksit on näytelty, niin kyllä se veri vetää edelleen lavalle. Olen neljännen vuoden markkinoinnin opiskelija ja tämä on myös neljäs vuoteni speksissä (kolmas kerta näyttelijänä). Parasta speksissä on sen yllätyksellisyys: koskaan ei voi olla täysin varautunut siihen, millaisia sairaita omstartteja yleisöstä näyttelijöille lauotaan. Yksikään esitys ei ole samanlainen, mikä pitää tekemisen mielenkiintoisena. Aikaisemmat roolini speksissä ovat olleet ylimielinen alfakylteri ja autistinen lapsinero, joten odotan innolla, mitä tällä kertaa pääsen esittämään!